Super Parinti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala?

+7
Onush
gonzonici
kokopelli
ileana
noamu
vanilla_baby
Zana Mica
11 participanți

In jos

Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? Empty Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala?

Mesaj  Zana Mica Dum Dec 20, 2009 9:12 am

Unde am nascut-o pe zana nu se practica gaurirea urechilor in maternitate.O considera barbarie.Si sunt de acord.Apoi ne-am intors in Romanica si a venit nasa cu cerceii.Am refuzat.Probabil a crezut ca nu mi-au placut ca saptamana trecuta s-a prezentat cu altii.I-am refuzat.A spus ca nu-s normala si a plecat.Eu nu ii voi pune cercei zanei pana cand nu-i va cere ea.Ce parere aveti?
Zana Mica
Zana Mica

Leu Localizare : Bucuresti via Brasov
Stare de spirit : Mamiceasca

http://www.basmepentrumaria.blogspot.com

Sus In jos

Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? Empty Re: Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala?

Mesaj  vanilla_baby Dum Dec 20, 2009 9:49 am

sunt de acord cu tine
eu nici nu mi-am pus problema sa-i fac Liei gauri, nu mi se pare neaparat o barbarie (cum mi se pare circumcizia, de ex) ci gasesc inutile bijuteriile in general (eu nu port deloc, desi intr-un timp aveam o gramada de inele) si cu atat mai mult la copii care oricum sunt frumosi de pica si nu au nevoie de bling bling Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 481197
poate o sa-i fac mai tarziu peste niste ani buni, dar acum in niciun caz

cumva off topic, m-am dus cu gandul la emisiunea aia todddlers and tiaras si la concursurile de "frumusete" pentru copii si bebelusi din SUA, pentru care mamele isi macheaza, coafeaza si imbraca copilele "provocator". abia aia e barbarie, desi ma indoiesc ca triburile barbare isi trateaza urmasii in asa hal
vanilla_baby
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? Empty Re: Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala?

Mesaj  Zana Mica Dum Dec 20, 2009 10:56 am

Da vanilla i-am jignit pe barbari Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 481197 ei respectau mai mult natura decat o facem noi.Nici eu nu port bijuterii. Si urasc aurul mi se pare vulgar.
Zana Mica
Zana Mica

Sus In jos

Mesaj  Zana Mica Dum Dec 20, 2009 7:54 pm

Cat despre emisiunea la tv... 😢 am vazut-o si eu si mi s-a parut pur si simplu "child abuse".Nu inteleg de ce nu le iau copii si sa trimita mamele la reeducare Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 92462
Zana Mica
Zana Mica

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby Dum Dec 20, 2009 11:35 pm

zanuto, eu cred n-ai ce sa reeduci in niste fetite care au crescut si si-au dezvoltat "personalitatea" in astfel de conditii Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 330464 oricum, daca s-ar apuca sa ridice drepturile parintesti pentru asta, ar fi un precedent "periculos" si n-a mai exista nici sport de performanta la varste mici, jesus camps si multe altele
vanilla_baby
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  noamu Lun Dec 21, 2009 1:26 am

vanilla_baby a scris:
cumva off topic, m-am dus cu gandul la emisiunea aia todddlers and tiaras si la concursurile de "frumusete" pentru copii si bebelusi din SUA, pentru care mamele isi macheaza, coafeaza si imbraca copilele "provocator". abia aia e barbarie, desi ma indoiesc ca triburile barbare isi trateaza urmasii in asa hal
acele concursuri sunt grotesti!
noamu
noamu

Taur Localizare : Sighet
Stare de spirit : n-ai vrea sa stii

http://piticiculipici.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj  ileana Lun Dec 21, 2009 1:44 am

se numesc "beauty pageants"- dar ce o fi "beauty" pe acolo ma depaseste! fetitele acelea machiate si imbracate ca la 30 de ani (in anii '90!) sunt hidoase sau hilare...apropos de aceste concursuri va recomand un super film- "Little Miss Sunshine"- sunt foarte simpatic luate peste picior!
acestea fiind zise- trebuie sa spun totusi ca intre a pune cercei fetitei si concursurile astea este o mare diferenta in opinia mea. Si va anunt cu mandrie ca moata mea are cercei de cand e mica! si ii mai place din cand in cand sa se impopotoneze cu bratari si margelute de fetita:) desi eu una port putine bijuuri si f rar. dupa cum ii place la nebunie si rozul de care nimeni nu i-a spus ca e pt fetite Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 44555
ileana
ileana

Sagetator Localizare : Mogosoaia-Bucuresti

http://ileana-oancea.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby Lun Dec 21, 2009 1:50 am

"Little Miss Sunshine" e un film bestial!!

Ileana, nici o clipa nu am facut comparatie. de-aia am si zis "off topic". trebuia sa fiu mai clara poate
o sa-i pun si eu Liei cercei daca o sa vrea, o sa-i iau bijuterii daca o atrag.. iti dai seama ca n-am sa-i impun gusturile mele
vanilla_baby
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  kokopelli Lun Dec 21, 2009 12:42 pm

Eu i am pus fetitei mele la 1 luna. ii luase nasa niste talangi care au fost inlocuite de unii finuti luare dupa o luna de tatal ei.

Daca ar mai fi sa aleg inca o data as lasa o fara pana in clipa in care mi ar cere ea.

Mie mi-a pus tata la 7 ani , dar sufeream cand eram confundata cu un baiat.

Apropo, acum vreo 4 luni am iesit dintr-un magazin si un individ lasa jos geamul de la Dacia lui la care raspunau manelele si spune:

" Mai baiate , nu stii unde sta X?"
" Cu mine vorbiti domnule"
" Deah!"
" Domne, tu nu vezi ca am tzate!" Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 62842 Si am plecat mai departe...

I am facut dar nu i-as mai face , asta e raspunsul. Nu barbarie o consider, dar cred ca fiecare are dreptul sa aleaga.
kokopelli
kokopelli

Sus In jos

Mesaj  gonzonici Mier Ian 27, 2010 12:56 pm

Eu i-am pus motzatei cercei din maternitate pentru ca a venit tati cu ei in a treia zi si mi-a zis sa ii pun acum ca apoi e sigur c anu o sa ma mai lase inima. Eu am inteles de la niste persoane adulte ca nu doar absolut deloc metodele noi de a pune cercei si de asta am si decis sa ii pun , cu gandul ca ii va fi frica cand va fi mare sa faca pasul chiar daca isi va dori cercei. Hmmm, oare o fi suferit mititica? Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 388592 Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 388592 Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 388592

gonzonici

Sus In jos

Mesaj  Onush Joi Ian 28, 2010 11:06 am

Nu mi se pare o barbarie. Eu i-am facut mandrei gauri la 8 luni pentru ca stiam ca nu e recomandat sa se face in perioada de vaccinare, asa ca am asteptat un moment in care sa fie o luna intre vaccin, cercei si urmatorul vaccin dar nici nu am vrut sa astept prea mult pentru ca teoretic e mai putin dureros la copii mici decat mai tarziu.
Pana pe la 5 ani nici nu a sesizat ca ar avea cercei, acum e mandra nevoie mare si are cercei de vacanta si cercei de scoala ... Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 173609

Pe de alta parte nu pot pune semn de egalitate intre pusul cerceilor la fetite cu abuzurile alea de "beauty pageants". Alea sunt niste chestii incalificabile iar mamele care isi mutileaza copii sufleteste pentru orgoliu propriu sau vreo frustrare prepubera sunt ... nici nu am cuvinte... Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 917289 Cat despre emisiunea de pe Discovery T&L refuz sa ma uit.Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 857258
Onush
Onush

Localizare : Piatra Neamt
Stare de spirit : Gica Contra

Sus In jos

Mesaj  sanzi-ana Lun Noi 15, 2010 9:20 pm

Nu consider ''barbarie'' pusul cerceilor, pt ca unii barbari au si tija aceea in nas Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 173609 dar eu nu i-am pus flaviei si nici nu pare sa le duca lipsa. Eu am avut inca din maternitate, la 14 ani ca sa punctez momentul mi-am facut inca 2 in susul urechii, iar la 18 in nas. Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 173609
Daca vreau sa anticipez faptul ca flaviei o sa-i trebuiasca mai peste tot, oare trebuia sa-i fac deja pana acum? :)
are aproape 5 ani, si bineinteles ca vede colege, dar cred ca nu asta este diferentierea baiat-fata pe care si-o fac copiii din ziua de azi. mai ales ca in multe poze de copii prin reviste vad baietei de vreo 4-5 anisori cu cercei in urechi!
nu vreau sa judec pe nimeni, dar.. no comment bang

deci, per total, nu le vad rostul. si nici pe mine nu m-a intrebat nimeni in franta daca vreau sa-i pun sau nu. oricum, as fi zis nu
sanzi-ana
sanzi-ana

Capricorn Stare de spirit : de cuibusor

http://www.cuibusor.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj  Lore Lun Noi 15, 2010 9:39 pm

nici eu nu am avut cercei pana la 7 ani. Ce vei face daca peste un an isi exprima aceasta dorinta ?
Lore
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Mesaj  sanzi-ana Lun Noi 15, 2010 9:56 pm

in cazul asta ii fac, cum sa nu?
dar macar sa stie de ce tropaie, sa spuna ea ca vrea. i-am zis deja ca o s-o doara un pic, si ma tot ruga sa-i arat pe mana (s-o ciupesc) cam cat de tare...
verisoara mea a cerut singurica vara asta, la 8 ani, si i-au facut - cred ca e o lectie utila pentru copil sa-si dea seama ca a luat o decizie care a avut o influenta asupra corpului sau.
dar repet, nu cred ca e barbarie. dar nici nu mai e atat de util sa ai cercei (a fost vreodata?) Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala? 173609
sanzi-ana
sanzi-ana

Capricorn Stare de spirit : de cuibusor

http://www.cuibusor.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj  frank Lun Noi 15, 2010 11:30 pm

ma bucur sa 'citesc' si alte mamici care au opinie similara cu a mea! toti cei din in jurul nostru au acceptat cu greu ca nu vrem sa-i punem fetitei cercei. si nu am vrut nu pentru ca ar fi barbarie ci pentru ca micutei nu i-ar fi fost de nici un folos iar doar pentru placerea privitorilor adulti... nu, multumesc!
poate va amintiti cazul mediatizat acum vreo2-3 ani despre o fetita de 6 luni care si-a inghitit un cercel?
nu sunt impotriva lor ci doar spun ca-i va avea atunci cand o sa si-i doresca.

frank

Scorpion Localizare : Bucuresti

http://frank-blogulmeu.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj  ioanamaria9000 Vin Mai 30, 2014 3:03 am

HELP! fata mea vrea sa isi faca inca 3 gauri in urechea dreapta. eu nu sunt de acord. Cum pot sa o fac sa ii iasa ideea asta din cap?

ioanamaria9000

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum