De la oras la tara
+2
Onush
Doula
6 participanți
Super Parinti :: Casa mea :: Casa
Pagina 1 din 1
De la oras la tara
Deschid acest subiect deoarece face parte din viata mea si am zis ca poate mai sunt oameni ca mine mai nebuni care deja s-au mutat la tara sau isi doresc sa se mute la tara. Iar pentru cei interesati sa citeasca, m-am gandit sa scriu povestea noastra, cum am luat hotararea si cum este sa traiesti la tara (nu in modul traditional :>>: )
Deci am mai povestit aici pe forum ca in noiembrie 2010 m-am mutat in Ro cu sotul dupa ce am locuit in Israel pentru ultimii 11 ani de zile. Am ales zona Clujului deoarece am avut (inca o am dar mi-e cam frica) fantezia de a da la Facultatea de moase din Cluj.
Am cumparat o gospodarie la 40 km de Cluj Napoca, ce contine printre altele 9 ha de teren. Si ne-am mutat la noi acasa pe 11 iunie. Momentan inca suntem in faza de curatenie si de reinnoire a gospodariei - care a fost nelocuita in ultimii 11 ani de zile. Coincidenta sau nu .... faza si mai tare a fost ca fostii proprietari s-au hoatarat sa publice ca vor sa vanda chiar in saptamana in care noi am ajuns in Ro. A fost prima notata pe o lista de 50 de proprietati si prima si singura pe care am vazut-o.
Ne intereseaza sa facem multe lucruri care sa ne ofere o viata sustenabila, ecologica si constienta. Dorim printre altele:
*sa cultivam o gradina forestiera (forest garden),
*sa folosim permacultura, energie regenerabila
*sa construim o casa din canepa
*sa cladim un centru alternativ de sanatate pentru femei si poate un birthing center (asta e visul vietii mele)
*atunci cand vor veni si copii - sa trecem pe homeschooling
Momentan traim in casa batraneasca, cladita din pamant in anul 1934 - nu numai ca e pe picioare ci este locuibila si cu o usoara renovare o putem transforma intr-un camin superb si avem 10 pui de gaini, 6 pui de rata cu mama rata si 2 caini.
Folosim pentru curatenia noastra si a casei doar produse naturale facute de noi pe baza de sare, bicarbonat, otet, aloe vera, infuzii din plante si uleiuri. Avem WC cu compostare care reprezinta pt noi o surpriza placuta.
Vrem sa construim un solar iar apa din casa sa fie folosita pentru irigarea (si incalzirea) solarului.
Si lista continua dar mai las si pe mai tarziu ca nu vreau sa vorbesc chiar singura :>>:
Deci am mai povestit aici pe forum ca in noiembrie 2010 m-am mutat in Ro cu sotul dupa ce am locuit in Israel pentru ultimii 11 ani de zile. Am ales zona Clujului deoarece am avut (inca o am dar mi-e cam frica) fantezia de a da la Facultatea de moase din Cluj.
Am cumparat o gospodarie la 40 km de Cluj Napoca, ce contine printre altele 9 ha de teren. Si ne-am mutat la noi acasa pe 11 iunie. Momentan inca suntem in faza de curatenie si de reinnoire a gospodariei - care a fost nelocuita in ultimii 11 ani de zile. Coincidenta sau nu .... faza si mai tare a fost ca fostii proprietari s-au hoatarat sa publice ca vor sa vanda chiar in saptamana in care noi am ajuns in Ro. A fost prima notata pe o lista de 50 de proprietati si prima si singura pe care am vazut-o.
Ne intereseaza sa facem multe lucruri care sa ne ofere o viata sustenabila, ecologica si constienta. Dorim printre altele:
*sa cultivam o gradina forestiera (forest garden),
*sa folosim permacultura, energie regenerabila
*sa construim o casa din canepa
*sa cladim un centru alternativ de sanatate pentru femei si poate un birthing center (asta e visul vietii mele)
*atunci cand vor veni si copii - sa trecem pe homeschooling
Momentan traim in casa batraneasca, cladita din pamant in anul 1934 - nu numai ca e pe picioare ci este locuibila si cu o usoara renovare o putem transforma intr-un camin superb si avem 10 pui de gaini, 6 pui de rata cu mama rata si 2 caini.
Folosim pentru curatenia noastra si a casei doar produse naturale facute de noi pe baza de sare, bicarbonat, otet, aloe vera, infuzii din plante si uleiuri. Avem WC cu compostare care reprezinta pt noi o surpriza placuta.
Vrem sa construim un solar iar apa din casa sa fie folosita pentru irigarea (si incalzirea) solarului.
Si lista continua dar mai las si pe mai tarziu ca nu vreau sa vorbesc chiar singura :>>:
Doula- Localizare : Mociu, Cluj
Re: De la oras la tara
Nu mai esti singura, asta daca mai esti pe aproape dupa atatea luni...
Noi ne-am mutat din Bucuresti din toamna lui 2007, inainte de a sti oricine de criza europeana -mare greseala.
Cu banii de pe apartamentul nostru, am construit o casa pe structura de lemn la 10 km de Piatra Neamt in satul parintesc al soacrei mele, pe un teren de 10.000 mp mostenit de la ea.
Sotului meu ii place sa zica ca nu stam la tara, ci la 10 km de oras, ideea fiind de a avea casa, intr-un spatiu aerisit, intr-o zona nepoluata, avand toate beneficiile orasului la o aruncatura de bat.
Noi nu ne-am dorit o gospodarie in sensul satesc al cuvantului, pentru ca unul dintre noi nu stie ce presupune asta iar celalalt a fost indepartat de stilul asta de viata de o metoda educationala gresita ce incerca sa il apropie de carte prin impunerea unor sarcini excesive in gospodaria bunicilor.
Dupa 4 ani de locuit efectiv aici, timp in care singurele nostre demersuri s-au indreptat in ingrijirea si extinderea micii livezi pe care o avem, incolteste un gand ca am putea face ceva mai mult ...
Ce inseamna mai mult, vom vedea.... probabil o gradina de legume pentru uzul familiei.
Noi ne-am mutat din Bucuresti din toamna lui 2007, inainte de a sti oricine de criza europeana -mare greseala.
Cu banii de pe apartamentul nostru, am construit o casa pe structura de lemn la 10 km de Piatra Neamt in satul parintesc al soacrei mele, pe un teren de 10.000 mp mostenit de la ea.
Sotului meu ii place sa zica ca nu stam la tara, ci la 10 km de oras, ideea fiind de a avea casa, intr-un spatiu aerisit, intr-o zona nepoluata, avand toate beneficiile orasului la o aruncatura de bat.
Noi nu ne-am dorit o gospodarie in sensul satesc al cuvantului, pentru ca unul dintre noi nu stie ce presupune asta iar celalalt a fost indepartat de stilul asta de viata de o metoda educationala gresita ce incerca sa il apropie de carte prin impunerea unor sarcini excesive in gospodaria bunicilor.
Dupa 4 ani de locuit efectiv aici, timp in care singurele nostre demersuri s-au indreptat in ingrijirea si extinderea micii livezi pe care o avem, incolteste un gand ca am putea face ceva mai mult ...
Ce inseamna mai mult, vom vedea.... probabil o gradina de legume pentru uzul familiei.
Ultima editare efectuata de catre Onush in Joi Apr 05, 2012 3:36 am, editata de 1 ori
Onush- Localizare : Piatra Neamt
Stare de spirit : Gica Contra
Si eu doresc lucrul acesta, numai ca situatia financiara nu ne permite. Dar ramane undeva in sufletul meu o problema pe care, atunci cand va sosi timpul o realizez. Numai ca eu vreau o gradina d elegume, una de condimente , 5 gaini si un cocos. Vreau cuptor in curte in care sa coc paine si cozonaci. Vreau o bucatarie mare, o camera in care sa ma joc cu sapunurile si cremele mele fara sa deranjez pe ceilalti si o curte mare in care sa se poata juca copii. Dar.... e doar la nivel de dorinta, dorinta care devine realitate atunci cand trebuie. Sincera sa fiu nu stiu daca voi reusi sa traiesc acolo si sa muncesc, dar VREAU
louise
Nu iti pierde speranta.
Lucrurile se pot intampla in modul cel mai neasteptat.
Ceea insa pot sa iti spun din proprie experienta e ca intre vis si realitate e o mare diferenta. Desi costurile de achizitie ale unui apartment acum pot concura cu usurinta cu cele de costructie ale unei case, costurile ulterioare si efortul de intretinere a unei case sunt muult mai mari decat ale unui apartament.
Oricum, primul pas este realizat, faptul ca iti doresti este un inceput.
Lucrurile se pot intampla in modul cel mai neasteptat.
Ceea insa pot sa iti spun din proprie experienta e ca intre vis si realitate e o mare diferenta. Desi costurile de achizitie ale unui apartment acum pot concura cu usurinta cu cele de costructie ale unei case, costurile ulterioare si efortul de intretinere a unei case sunt muult mai mari decat ale unui apartament.
Oricum, primul pas este realizat, faptul ca iti doresti este un inceput.
Onush- Localizare : Piatra Neamt
Stare de spirit : Gica Contra
iti multumesc pentru incurajare. Nu imi pierd speranta. Eu cred ca toate lucrurile se intampla la timpul lor. Acum chiar nu mi-as putea permite sa intretin o casa si o curte. Cand va veni timpul ei va fi a mea
louise
eu cred ca viata la tara este cea mai frumoasa si mai sanatoasa!
si spun asta dupa 26 de ani de stat la bloc si doar 4 ani de stat la "tara", la doar 10 km de Rm. Valcea
inca din primul an am plantat pomi fructiferi, flori, am aranjat o gradinuta de legume si locul pentru compost ...
nimic nu se compara cu placerea de a manca legume si fructe proaspete din propria gradina ( ingrjite cu multa dragoste si ingrasate doar cu ingrasamant vegetal), de a bea ceaiul aromat din plante culese din gradina sau de a servi masa pe terasa seara, in liniste, doar in acompaniamentul greierilor
Nu as schimba cu nimic viata mea la tara!
In plus, de cate ori merg in vizita pe la parintii mei, la bloc... ma deranjeaza orice zgomot stupid ( bormasina, ambalat motor, copii care urla sa iasa mama la geam...)cu care inainte eram atat de obisnuita! :>>: Asa ca nu as mai putea pentru nimic in lume sa ma reintorc la viata de apartament!
si spun asta dupa 26 de ani de stat la bloc si doar 4 ani de stat la "tara", la doar 10 km de Rm. Valcea
inca din primul an am plantat pomi fructiferi, flori, am aranjat o gradinuta de legume si locul pentru compost ...
nimic nu se compara cu placerea de a manca legume si fructe proaspete din propria gradina ( ingrjite cu multa dragoste si ingrasate doar cu ingrasamant vegetal), de a bea ceaiul aromat din plante culese din gradina sau de a servi masa pe terasa seara, in liniste, doar in acompaniamentul greierilor
Nu as schimba cu nimic viata mea la tara!
In plus, de cate ori merg in vizita pe la parintii mei, la bloc... ma deranjeaza orice zgomot stupid ( bormasina, ambalat motor, copii care urla sa iasa mama la geam...)cu care inainte eram atat de obisnuita! :>>: Asa ca nu as mai putea pentru nimic in lume sa ma reintorc la viata de apartament!
Viata la tara poate fi mai linistita, intr-adevar, dar cand ai copii, e nevoie de o scoala, de un liceu, o facultate, la care sa ajunga singuri. Nu ii poti duce mereu tu cu masina.
d@n@
Ansamblu rezidential in afara orasului "se pune" ca fiind la tara? Dana, pana cresc copiii, mai bine ii cresti in mediu nepoluat, apoi stau la camin in marile orase, daca cea mai apropiata localitate nu are universitate.
victoria323232
Super Parinti :: Casa mea :: Casa
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mier Apr 08, 2020 9:28 am Scris de ykyb27
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
Mier Iul 06, 2016 10:54 pm Scris de Mariana09
» SCUTECE PENTRU COPII
Mier Feb 17, 2016 4:52 am Scris de anca.mihai
» Cursuri si activitati pentru copii
Lun Feb 08, 2016 12:31 am Scris de EvolutionCenterHSM
» Confectionam martisoare cu Leo, Chit si Maggie
Lun Feb 08, 2016 12:30 am Scris de EvolutionCenterHSM
» Torturi aniversare facute acasa ?
Sam Oct 24, 2015 12:11 am Scris de corinelu75
» Solutie pentru parinti ocupati
Dum Iun 14, 2015 6:42 pm Scris de adela28
» cursuri engleza si arte plastice timisoara
Mar Iun 02, 2015 8:57 pm Scris de adela28
» After School Adventures Timisoara
Lun Apr 20, 2015 7:43 pm Scris de adela28
» Coloreaza toata ziua
Sam Apr 04, 2015 3:39 am Scris de Mirela1980
» Invata sa canti la chitara -lectii chitara la domiciliul elevului
Mier Mar 11, 2015 10:31 am Scris de lectiichitara
» Meditatii chitara la domiciliul elevului
Mier Mar 11, 2015 10:30 am Scris de lectiichitara
» Tabara de vara pentru adolescenti la Escapade Adventure Park
Vin Ian 23, 2015 1:32 am Scris de ODumit
» Cu piticul in pat?
Mier Ian 21, 2015 1:33 am Scris de AnaA
» Cat timp trebuie sa alaptezi un bebelus?
Mar Ian 20, 2015 3:22 am Scris de avramescuioana
» Ateliere pentru toti copii
Joi Noi 13, 2014 1:09 am Scris de CUTE IDEA
» Vand leagan electronic de lux Primii Pasi L81
Vin Oct 10, 2014 10:51 pm Scris de AndaLogan
» De la oras la tara
Lun Aug 25, 2014 8:31 pm Scris de victoria323232
» Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala?
Vin Mai 30, 2014 3:03 am Scris de ioanamaria9000
» Computerul in viata copilului
Vin Mai 30, 2014 3:00 am Scris de ioanamaria9000