Super Parinti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu?

+5
madimih
Zana Mica
ana_bela
Lore
roxy_xyz
9 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? Empty Ce trebuie sa sti cand alegi un sling

Mesaj  roxy_xyz Sam Mar 06, 2010 9:51 am

Buna fetele, M-am intrebat ce ar trebui sa stiu daca vreau sa comand un sling, poate ma ajutati voi, cele care aveti deja unul.
Multumesc anticipat!
roxy_xyz
roxy_xyz

Gemeni Localizare : Brasov

Sus In jos

Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? Empty Re: Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu?

Mesaj  Lore Sam Mar 06, 2010 10:45 am

Adica la ce te referi? De unde sa cumperi? Cum iti dai seama daca este de calitate? Daca este potrivit pentru varsta copilasului tau? Ce exact te intereseaza?

Sau sling le spui tuturor mijloacelr de purtare? Nu stii daca sa iei un sling fix, unul cu inele, wrap sau mei tai//?
Lore
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? Empty Re: Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu?

Mesaj  Lore Sam Mar 06, 2010 11:11 am

Ring slingul si pouchul distribuie greutatea doar pe un umar
Cu putina indemanare te vei prinde repede cum sa pui si fixezi inelele cat mai corect.
Conteaza sa fie unul de calitate: inele adecvate, material de calitate

Si de ce sling si nu mei tai?
Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 481197
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  roxy_xyz Sam Mar 06, 2010 11:32 am

Lore a scris:Adica la ce te referi? De unde sa cumperi? Cum iti dai seama daca este de calitate? Daca este potrivit pentru varsta copilasului tau? Ce exact te intereseaza?

Sau sling le spui tuturor mijloacelr de purtare? Nu stii daca sa iei un sling fix, unul cu inele, wrap sau mei tai//?

Da lore, la toate aceste intrebari ma gandesc, pentru ca sunt multe mamici care au auzit din intamplare dar nu stiu exact ce anume trebuie sa ia in calcul :)
roxy_xyz
roxy_xyz

Sus In jos

Mesaj  roxy_xyz Sam Mar 06, 2010 11:34 am

Lore a scris:

Si de ce sling si nu mei tai?
Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 481197

buna intrebare :) Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 420573 ai si un raspuns?
roxy_xyz
roxy_xyz

Sus In jos

Mesaj  Lore Sam Mar 06, 2010 11:58 am

Tinand cont de varta copilului tau presupun ca ai vrea sa il poti pune si in spate. Cu un mei tai poti face asta, cu slingul nu.

Greutatea la mei tai e distribuita pe ambii umeri, asta inseamna ca daca e mai greu copilul spatele tau preia mai bine greutatea.

Un mei poate avea doua fete, ilporti cand pe-o parte cand pe alta si lumea crede ca ai doua Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 44555

Seamana ca design cu marsupiul dar net superior ca si calitate/confort.

Mie nu imi plac slingurile cu inel

Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 173609 Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 782351
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  ana_bela Sam Mar 06, 2010 12:26 pm

Salutare
Eu propun si wrap-ul. E mai greu pana inveti sa legi, dar e foarte confortabil si se poate folosi si cu un nou-nascut.
Mie imi place si sling-ul mai ales daca trebuie sa urc cumparaturile din masina. E usor de pus, dar daca copilasul e mai greu, devine incomod dupa un anumit timp. Deci, cu un bb mic e ok sau pe perioade scurte cu un bb mai mare. Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 7192
Pfuai, ce complicat m-am exprimat. Sper ca s-a inteles ceva. Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 481197

ana_bela

Localizare : Lugoj, Timis

Sus In jos

Mesaj  Lore Sam Mar 06, 2010 12:31 pm

Parerea mea e ca wrapul e fain( si il iubesc) pentru bebe micuti pana la 8- luni. Apoi mei tai si eventual la plimbari scurte pouch ca mai usor de pus si scos copilul decat intr-un pouch nu se poate Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 7192

In wrap im place sa il pun cand stiu ca urmeaza sa adoarma.

Si in wrap nu am gasit nici acum un filmulet usor ca sa il piun in spate. Ma incurc intr-atata material.
Cu mei taiul imediat l-am pus.

Wrapul e fain ca poate fi foloit si transformat usor in sling sau pouchuri. Sau poate si0un hamac Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 420573
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? Empty Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu?

Mesaj  Lore Sam Mar 06, 2010 12:35 pm

Vad acest subiect necesar de indata ce astea sunt primele intrebari cu care am fost abordata de viitoarele sau proaspetele mamici.

1. Care mi se potriveste?
2. De ce unul si nu celalalt sau chiar mai multe?
3. Si nu in cele din urma: de unde se poate lua?
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  ana_bela Sam Mar 06, 2010 12:41 pm

Pfui, am scri mesaj, dar s-a dus. Reiau.
Iannis are 7 luni si 11 kg si inca il mai pun in wrap. Imi place si mei-tai-ul. L-am pus in spate, dar parca nu il simt asa de bine. Cred ca e inca prea mic pentru pozitia asta. Oricum preferatele mele sunt wrap-ul si mei-tai-ul. Sunt foarte comode, chiar daca wrap-ul implica putin antrenament. Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 7192

ana_bela

Sus In jos

Mesaj  Lore Sam Mar 06, 2010 1:12 pm

Asa ma bucur ca mai avem o purtatoare printre noi...

Pai sunt care poarta in wrap si pana la 3 ani.

Ai o legatura pentru spate la indemana?
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  ana_bela Sam Mar 06, 2010 1:18 pm

Wrap-ul nu prea il pot lega in spate. Mai fac exercitii. Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 481197

ana_bela

Sus In jos

Mesaj  Zana Mica Sam Mar 06, 2010 7:58 pm

Eu recomand asa in ordine (dupa preferintele mele) Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 97340
Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 147508 wrap =0-6 luni
Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 147508 pouch = 6 luni- pana cand te-o tine spatele Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 62842 (pentru perioade mai scurte)
Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 147508 mei tai =9-10 luni- pana cand o vrea copilu' Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 420573 si pe asta il prefer ca si metoda de purtare in absolut
Zana Mica
Zana Mica

Leu Localizare : Bucuresti via Brasov
Stare de spirit : Mamiceasca

http://www.basmepentrumaria.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj  madimih Sam Mar 06, 2010 9:29 pm

zana mica, cam la fel m-am gandit si eu. Bineinteles ca n-am facut asa la David, am avut wrap abia cand avea vreo 10 luni si voia des jos. acum nu ne despartim de mei tai decat cand e zapada si mergem cu saniuta Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 7192
cred ca trebuie sa mai cumpar unul, ca sa am de schimb cand o sa trebuiasca sa-l spal pe asta
madimih
madimih
Moderator
Moderator

Sus In jos

Mesaj  Lore Dum Mar 07, 2010 4:03 am

WrAP 0-6 luni chiar 7

De la 6 as pune in functiune Mei taiul( eu inca ilport in mei tai cu mare placere si lui ii place de asemenea atat in spate dar si a pupacit in fata)

Pouch din mometul in care isi manifesta dorinta sa faca pasii si oboseste repede dar si dupa ce merge bine in picioare.

Ring sling, oricat m-am straduit de mult nu am reusit sa il pun fara sa fie nevoie sa tot trag de inele si sa ajustez materialul. Si cand reuseam vroia jos Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 3847 Nu imi place si nu il recomand Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 173609

Madi, chiar sunt foarte curioasa ce parere ai tu de slingul cu inele? Caci parca e primul care l-ai avut,nu?
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  raluca Dum Mar 07, 2010 4:29 am

nici mie nu imi place si nu o sa il pun deloc Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 94219
raluca
raluca

Balanta Localizare : piatra neamt
Stare de spirit : optimista

Sus In jos

Mesaj  Lore Dum Mar 07, 2010 4:39 am

@ raluca, ce nu iti place?
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  raluca Dum Mar 07, 2010 4:44 am

portbebeul .....cand il aveam pe flavi mic si il puneam in el imi rupe umerii ...nici nu vreau sa aud Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 7192
raluca
raluca

Sus In jos

Mesaj  Lore Dum Mar 07, 2010 7:38 am

Port bebe e un fel de a catagorisi toate mijloacele de purtare a bebelusilor, inclusiv a marsupiilor care dupa parerea mea sunt o mare tampenie.

Marsupiile sunt incomode, cu bretele subtiri care taie umerii, si bretele ajustabile odata potrivite la o imbracaminte nu merge la alta. Sunt incomode! Thea plangea de mama focului in marsupiu. Iar pe lucas l-am pus la 4 luni, am mers pana la poarta si m-am intors inapoi atat de tare ma taiau bretelele.

Wrapul , slingul, mei taiul sunt port-bebeuri dar fiziologice si comode.

Mai citeste ca este destul material si poze pe forum. Ti-ar prinde bine unul :)
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  madimih Dum Mar 07, 2010 9:43 am

lore, eu n-am nimic cu inelele. A fost ok si cu ele si cu pouch-ul.
Ba chiar la slingul cu inele mi-a placut ca-l mai puteam regla.
Tie ce nu ti-a placut?
madimih
madimih
Moderator
Moderator

Sus In jos

Mesaj  raluca Dum Mar 07, 2010 9:56 am

fetelor m-am documentat mai bine ,ajungand la concluzia voastra ca e mai bine sa ai un Pouch

Pouch, sau sling fix (pouch sling, baby pouch sau pouch fix)
este o bucată de material de 50–70 cm lăţime, 110–150 cm lungime, curbat la un capătul unde trebuie poziţionat copilul, ca să ofere o susţinere mai bună pentru spatele micuţului,
este cel mai mic şi cel mai uşor dintre portbebe şi împăturit este de mărimea unui scutec, astfel încape în orice poşetă,
este cel mai uşor şi rapid de „îmbrăcat” – poziţionaţi slingul pe un umăr, aşezaţi copilul în el şi sunteţi gata,
poţi să alăptezi în el oriunde, fără a fi la vedere,
îţi devine cel mai bun prieten în etapa ăn care copilul tău, care circulă deja independent, va dori sus-jos din braţe din cinci în cinci minute,
datorită mărimii fixe, pouchul poate fi purtat doar de o singură personă din familie, deoarece este foarte important, ca mărimea să vi se potrivească, ca să vă simţiţi comod şi ţi copilul să fie corect poziţionat; din acelaţi motiv, acelaşi sling nu poate fi purtat la îmbrăcăminte de vară şi iarnă,
în căldura de vară, un pouch mic şi răcoros, de bumbac va fi cel mai plăcut la purtat, fără ca tu şi copilul tău să transpiraţi în căldura materialelor ţesute,
în pouch copilul poate fi purtat în următoarele poziţii: poziţie leagăn (sau semi-înclinat, care se mai numeşte poziţie pentru alăptare, din motive obvious...), în poziţie tummy-to-tummy (sau broscuţă, cu picioarele înăuntru sau afară), şi pe şold – poziţiile pot fi schimbate între ele, fără a fi necesar să scoţi copilul din sling (ceea ce este foarte convenabil de exemplu când copilul adoarme pe şold, îl tragi în faţă să-şi poată rezema capul de pieptul tău, şi slingul îi oferă un suport lateral pentru căpuţ partea dinspre umăr al pouchului),
nu recomandăm purtarea pe spate cu pouch – dacă totuşi cineva decide pe propria răspundere, să încerce numai cu un copil destul de mare să spună dacă ceva nu este în regulă sau vrea afară din sling,
pouchurile Mamagoló sunt reversibile şi pot fi purtate pe amândouă feţe şi sunt făcute din ţesături din bumbac, câteva modele conţin 3% elastan.

Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
raluca
raluca

Sus In jos

Mesaj  Admin Lun Mar 08, 2010 4:35 am

Am editat mesajele.Cel cu citatul e la Groapa cu lei.E inutil sa reproducem de doua ori acelasi text pentru ca incarca traficul.Multumim pentru promptitudine.
Admin
Admin
Admin

https://super-parinti.forumgratuit.ro

Sus In jos

Mesaj  Lore Lun Mar 08, 2010 6:02 am

Pouchul e ok, repet dar doa dpdv practic. Pe distante mari te poate durea la un momentdat mana iar eu nu am reusit sa alternez umerii niciodata

Pe de alta parte mai e ceva, mama dupa nastere si copilul nu e aceiasi ca dupa 12 luni de la nastere.

E posibil sa fie nevoie sa schimbi pouchul.

Alta chestie e ca un pouch nu e neaparat sa mai fie rotunjit intr-un capat pentru un copil mare. :)
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  Mariutza Lun Oct 31, 2011 2:33 am

Buna,

stiu ca e subiectul mai vechi, dar cam aici se incadreaza si intrebarea mea si risc...

Fetita mea are 3 luni jumatate si 7 kile. Si imi doresc sa gasesc un mijloc de purtare potrivit pt noi doua.
Ea e ca orice bebe la varsta asta (cred...) adica vrea sa stea in brate cat mai mult posibil, sa vada in jur si sa aiba manuta libera sa si-o bage in guritza :) ...

Asa... din cate am citit, cel mai mult imi place (la modul teoretic) mei taiul, dar am inteles ca e prea devreme deocamdata. Si voi putea sa mizez pe un mei tai mai tarzior pe la aproximativ 6 luni. Am inteles bine?

Pentru moment, am un sling cu inele in care mi-e aproape spre imposibil sa o port. O pun in el si incep asezatul, reglatul care dureaza pana se enerveaza fata si trebuie sa o dau jos Cum aleg port-bebe'ul potrivit pentru mine si copilul meu? 330464. Ori sunt eu mai neindemanatica ori poate ei nu ii place in sling??
(am incercat tummy to tummy).

Ce ma sfatuiti? Din experienta voastra ce s-a potrivit mai bine la varsta asta? si cu ce pozitionare sa incerc pentru inceput?
Mariutza
Mariutza

Balanta Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Mesaj  Lore Lun Oct 31, 2011 3:30 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

asta e o legatura fozarte faina pt wrap si distribuie f bine greutatea. daca nu vrei sa ii pui picioarele dedesupt pur si siplu o bagi inauntru in buzunar si tragi materialul sub fundul ei.

La varsta ei nu mai este nevoie sa ii sprijini capul si ii poti lasa manutele si afara.

O alta varianta mai faina decat maiul este Manduca. Destul de scump in magazin dar este foarte bun pana la varsta de ...mai bine zis merge parca pana la 15 kg. Adica chiar pana la 3 ani.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Eu am un Manduca second pe care ma gandesc sa il vand. Daca te tenteaza ma poti contacta pe privat.
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum