Ciuperca tibetana pentru chefir
+3
ileana
Lore
gonzonici
7 participanți
Pagina 1 din 1
Ciuperca tibetana pentru chefir
Am primit de curand niste ciupercute de chefir (mi-au fost recoamndate ca fiind miraculoase, refac flora intestinala, si multe altele). As fi curioasa daca a mai flosit cineva, daca au contraindicatii.
Se pot lua si in cazul unei sarcini/alaptari?
I-as putea sa ii dau si gazei?
Va pun si un link gasit pe net [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se pot lua si in cazul unei sarcini/alaptari?
I-as putea sa ii dau si gazei?
Va pun si un link gasit pe net [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
gonzonici
Re: Ciuperca tibetana pentru chefir
Lapte inoculat cu granule de chefir poate să reprime creşterea de agenţi patogeni la nivel intestinal ca de exemplu: Salmonella sau Shigella , acesta datorându-se complexităţii moleculei granulei de Kefir precum şi a modului de acţiune al microorganismelor care formează granula de Kefir.
Pai e binesa creasca Salmonella sai Shigella? stiu ca ele se gasesc in flora intestinaladar crescandnr lor nu devine patogena?
Pai zice ca reprima cresterea, nu ca le creste ...
Intre timp am ramas insarcinata, acum chiar ma intreb le-oi putea folosi sau nu?
Intre timp am ramas insarcinata, acum chiar ma intreb le-oi putea folosi sau nu?
gonzonici
Te legi la cap daca nu te doare?
Teea e sanatoasa? De ce i-ai da ceva despre care nu stii nimic concret. E cobai cumva? chiar nu ai avut probleme cu ea si nu vad de ce ai folosi.
Iar la femeile insarcinaonte din cate stiu sunt contraindicate branzeturile care se obti prin fermentare.
Eu zic sa le dai deoparte pana afli mai multe despre ele.
Teea e sanatoasa? De ce i-ai da ceva despre care nu stii nimic concret. E cobai cumva? chiar nu ai avut probleme cu ea si nu vad de ce ai folosi.
Iar la femeile insarcinaonte din cate stiu sunt contraindicate branzeturile care se obti prin fermentare.
Eu zic sa le dai deoparte pana afli mai multe despre ele.
gonzonici-felicitari pt sarcina! sa fie usoara si bb sanatos!
in cate sapt esti?
in cate sapt esti?
buna si felicitari pentru sarcina!
cred ca kefirul natural este foarte ok si sanatos in sarcina. incepe cu o cantitate mica (o lingura, doua) si creste-o daca simti ca iti prieste.
am citit mult in ultima vreme despre importanta sanatatii florei intestinale pe care mama o transmite copilului
orice aliment probiotic e foarte bun (asigura o digestie buna si o buna absorbtie a nutrientilor) si daca ai ciupercute si il faci in casa e si mai si. valabil si pentru iaurt.
(vreau si eu sa-mi cumpar ciuperci de kefir si o mama de kambucha)
ca sa revin la flora. sunt cateva elemente esentiale pentru o flora sanatoasa la nou nascuti (ceea ce asigura o digestie optima si o imunitate de fier) - sanatatea florei mamei (inaintea si in timpul sarcinii) + nasterea vaginala (si evident sanatatea florei vaginale), alaptarea din primele ore (colostrul) si alaptarea la cerere.
in burtica, bebe are stomacul si intestinele sterile. nasterea vaginala, cntactul cu sanul, colostrul si laptele, apoi contactul cu diferite obiecte bagate in gura etc formeaza treptat flora bacteriana (pana in jurul varstei de un an). extrem de importanta este si evitarea antibioticelor atat pentru mama cat si pentru bebe.
am ingrosat colostrul pentru ca e plin de bacterii benefice si e mare pacat ca atat de multi nou nascuti nu beneficiaza de el
cred ca kefirul natural este foarte ok si sanatos in sarcina. incepe cu o cantitate mica (o lingura, doua) si creste-o daca simti ca iti prieste.
am citit mult in ultima vreme despre importanta sanatatii florei intestinale pe care mama o transmite copilului
orice aliment probiotic e foarte bun (asigura o digestie buna si o buna absorbtie a nutrientilor) si daca ai ciupercute si il faci in casa e si mai si. valabil si pentru iaurt.
(vreau si eu sa-mi cumpar ciuperci de kefir si o mama de kambucha)
ca sa revin la flora. sunt cateva elemente esentiale pentru o flora sanatoasa la nou nascuti (ceea ce asigura o digestie optima si o imunitate de fier) - sanatatea florei mamei (inaintea si in timpul sarcinii) + nasterea vaginala (si evident sanatatea florei vaginale), alaptarea din primele ore (colostrul) si alaptarea la cerere.
in burtica, bebe are stomacul si intestinele sterile. nasterea vaginala, cntactul cu sanul, colostrul si laptele, apoi contactul cu diferite obiecte bagate in gura etc formeaza treptat flora bacteriana (pana in jurul varstei de un an). extrem de importanta este si evitarea antibioticelor atat pentru mama cat si pentru bebe.
am ingrosat colostrul pentru ca e plin de bacterii benefice si e mare pacat ca atat de multi nou nascuti nu beneficiaza de el
vanilla_baby
Gonzo, felicitări! Sarcină ușoară!
Eu am avut astfel de ciuperci de 2 ori. O dată când eram foarte mică, pe la vreo 6 ani și mama ne dădea să bem. Numai că îl prepara cu apă și stafide. Sunt foarte bune și benefice. Nu mai știu de ce au ”murit” și apoi am căutat ani de zile. Am găsit din nou și iar am făcut cure. Însă, la fel, parcă nu le-a schimbat apa și nu le-a rărit la timp și au ”murit” iar.
Însă la copii așa de mici sau gravide chiar nu știu dacă se pot da.
Uite, mi-a zis tata că alea erau ciuperci japoneze și că dacă se hrăneau cu apă, stafide și bucăți de măr sigur nu sunt la fel ca cele descrise de tine.
Încă o dată FELICITĂRI!
Eventual împrumută cuiva drag ciupercuțele până afli dacă poți consuma produsul lor sau... până naști !
Eu am avut astfel de ciuperci de 2 ori. O dată când eram foarte mică, pe la vreo 6 ani și mama ne dădea să bem. Numai că îl prepara cu apă și stafide. Sunt foarte bune și benefice. Nu mai știu de ce au ”murit” și apoi am căutat ani de zile. Am găsit din nou și iar am făcut cure. Însă, la fel, parcă nu le-a schimbat apa și nu le-a rărit la timp și au ”murit” iar.
Însă la copii așa de mici sau gravide chiar nu știu dacă se pot da.
Uite, mi-a zis tata că alea erau ciuperci japoneze și că dacă se hrăneau cu apă, stafide și bucăți de măr sigur nu sunt la fel ca cele descrise de tine.
Încă o dată FELICITĂRI!
Eventual împrumută cuiva drag ciupercuțele până afli dacă poți consuma produsul lor sau... până naști !
Subiecte similare
» Vand Ciuperca Tibetana(din care se obtine Kefirul)
» Care e reteta pentru un baietel sau pentru o fetita???
» Donez ciuperca Kombucha
» ciuperca kombucha
» Donez granule de chefir
» Care e reteta pentru un baietel sau pentru o fetita???
» Donez ciuperca Kombucha
» ciuperca kombucha
» Donez granule de chefir
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mier Apr 08, 2020 9:28 am Scris de ykyb27
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
Mier Iul 06, 2016 10:54 pm Scris de Mariana09
» SCUTECE PENTRU COPII
Mier Feb 17, 2016 4:52 am Scris de anca.mihai
» Cursuri si activitati pentru copii
Lun Feb 08, 2016 12:31 am Scris de EvolutionCenterHSM
» Confectionam martisoare cu Leo, Chit si Maggie
Lun Feb 08, 2016 12:30 am Scris de EvolutionCenterHSM
» Torturi aniversare facute acasa ?
Sam Oct 24, 2015 12:11 am Scris de corinelu75
» Solutie pentru parinti ocupati
Dum Iun 14, 2015 6:42 pm Scris de adela28
» cursuri engleza si arte plastice timisoara
Mar Iun 02, 2015 8:57 pm Scris de adela28
» After School Adventures Timisoara
Lun Apr 20, 2015 7:43 pm Scris de adela28
» Coloreaza toata ziua
Sam Apr 04, 2015 3:39 am Scris de Mirela1980
» Invata sa canti la chitara -lectii chitara la domiciliul elevului
Mier Mar 11, 2015 10:31 am Scris de lectiichitara
» Meditatii chitara la domiciliul elevului
Mier Mar 11, 2015 10:30 am Scris de lectiichitara
» Tabara de vara pentru adolescenti la Escapade Adventure Park
Vin Ian 23, 2015 1:32 am Scris de ODumit
» Cu piticul in pat?
Mier Ian 21, 2015 1:33 am Scris de AnaA
» Cat timp trebuie sa alaptezi un bebelus?
Mar Ian 20, 2015 3:22 am Scris de avramescuioana
» Ateliere pentru toti copii
Joi Noi 13, 2014 1:09 am Scris de CUTE IDEA
» Vand leagan electronic de lux Primii Pasi L81
Vin Oct 10, 2014 10:51 pm Scris de AndaLogan
» De la oras la tara
Lun Aug 25, 2014 8:31 pm Scris de victoria323232
» Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala?
Vin Mai 30, 2014 3:03 am Scris de ioanamaria9000
» Computerul in viata copilului
Vin Mai 30, 2014 3:00 am Scris de ioanamaria9000