Super Parinti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Concurs: Frumusete fara compromisuri

+15
zambilutza
ABBY82
Mihaita
wrapmama
andreiush
Berta
veverita
SuperbParinte
iuliaiulia
aurelia50
Zana Mica
Lore
libra
noamu
Admin
19 participanți

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

In jos

Concurs: Frumusete fara compromisuri Empty Concurs: Frumusete fara compromisuri

Mesaj  Admin Sam Mai 08, 2010 1:54 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

" - Cine nu are un batran sa isi cumpere unul"
. Aceasta vorba veche a aparut datorita intelepciunii si priceperii batranilor in a gasi si a face leacuri. Acum ca timpurile s-au schimbat si cu greu ne mai putem apara de avalansa de parabeni, uleiuri minerale, sulfati, coloranti sintetici in ajutorul nostru vine SIDERIS care prin intermediul blogului ei [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] doreste sa ne invete cat mai multe despre un mod de viata natural, sanatos, firesc si benefic.

Inca de la inceput, total neconditonat a fost alaturi de noi impartasind trucuri si retete practice incurajand acest mod de viata atat de la indemana. De curand a raspuns si propunerii nostre de colaborare si mai mult decat atat a acceptat sa ofere:

Premiul I: kit cu care orcine poate obtine cu multa usurinta un sampon homemade dar si servetele umede pentru bebelusi. Toate detaliile despre produs aici: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] .

Premiul II:
Si ca sa fie sigura ca toata lumea e multumita, mai ofera si un ulei de migdale dulci ideal pentru pielea bebelusului, dar nu numai. Descrierea produsului aici: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Desfasurarea concursului:

Se posteaza in topic incepand din data de 09 Mai 2010 pana in 31 Mai 2010, inclusiv.

Conditii de participare:

1. Trebuie sa fiti membru al Forumului Super Parinti.

2. Sa postati in cadrul acestui topic un text posibil ilustrat, despre o reteta naturala incercata de Dvs. sau membrii familiei, de unde ati gasit-o, daca o folositi des si daca aveti curaj sa o recomandati.

Stabilirea castigatorilor se face prin tragere la sorti, in ziua urmatoare incheierii postarilor in topic, daca sunt indeplinite conditiile de participare, in cazul de fata 1 iunie 2010.

Livrarea premiilor se face numai pe teritoriul Romaniei in termen de 30 de zile de la anuntarea castigatorilor prin Posta Romana. Pentru castigatoriii rezidenti in afara Romaniei livrarea se va face la o adresa din Romania.

Mult succes participantilor!!!

*NOTA: daca nu puteti vizulaliza imaginea, din Profil bifati casuta: Activeaza codul HTLM
Admin
Admin
Admin

https://super-parinti.forumgratuit.ro

Sus In jos

Concurs: Frumusete fara compromisuri Empty Re: Concurs: Frumusete fara compromisuri

Mesaj  noamu Dum Mai 09, 2010 12:43 am

no amu chiar m-ati nimerit!
reteta:
un galbenus de ou - am fost atat de bolunda (zurlie) incat sa folosesc chiar o lingura din oul batut ramas de la ungerea prajiturior.
se amesteca bine cu o lingurita, sau cam asa de ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui presat la rece, sau ulei de ricin
3-4 picaturi de alcool sanitar sau palinca, brandy... Concurs: Frumusete fara compromisuri 481197
optional, 5-10 picaturi de vitamina A
optional zeama de castravete
se maseaza scalpul inainte de a-l spala si se lasa sa actioneze minim 30 minute. apoi se spala de 2 ori.
parul va necesita o spalare mai amanuntita, altfel ramane uns.
se aplica o data pe saptamana
reteta asta am inceput sa o folosesc in liceu, cand incepuse sa-mi cada rau parul datorita primei vopsiri Concurs: Frumusete fara compromisuri 337621
am renuntat la ea acum ca am 2 copii si am impresia ca nu-mi ajunge timpul pentru asta. dar stiu pe cineva careia i-ar place sa ma ajute Concurs: Frumusete fara compromisuri 420573
am gasit reteta in memoria mamei mele si am imbunatatit-o treptat.
o recomand tuturor iubitorilor de masti naturale Concurs: Frumusete fara compromisuri 44555
noamu
noamu

Taur Localizare : Sighet
Stare de spirit : n-ai vrea sa stii

http://piticiculipici.blogspot.com/

Sus In jos

Concurs: Frumusete fara compromisuri Empty Cremă de gălbenele

Mesaj  libra Dum Mai 09, 2010 8:09 am

Eu știu rețeta de cremă de gălbenele de casă, moștenită de la nașa mea de botez. Este la fel de bună ca cea din comerț sau poate mult, mult mai bună pentru că nu conține decât 2 ingrediente și un borcan.
Vă trebuie grăsime de pasăre și gălbenele. Grăsimea de pasăre pote fi din propria ogradă sau cumpărată din comerț. În comerț se găsește mai greu dar se găsește.
Cantitățile se reglează din ochi în funcție de cât de concentrată o vreți.
De principiu, luați 200-300 gr de grăsime de pasăre pe care o topiți la foc mic în orice oală. Când s-a topit și e lichidă se strecoară prin tifon în altă oală unde se adaugă flori de gălbenele cam un pumn plin și se mai lasă pană se ”topesc” florile, adică ele să fie moi iar grăsimea să capete un galben profund. Se strecoară într-un borcan înainte să se răcească. Apoi se lasă la răcit și se păstrează la frigider peste an. Faptul că o aplicați rece e ca o compresă, numai că se va topi foarte repede. Nemționez că nu miroase urât deloc.
Iată rețeta de cremă de gălbenele fără consrvanți, fără coloranți, fără parabeni... doar 2 ingrediente.
Eu o folosesc de când eram în liceu, cam de 10 ani sau mai bine și am mereu în frigider.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
libra
libra

Stare de spirit : :)

http://www.sotiesimama.wordpress.com

Sus In jos

Concurs: Frumusete fara compromisuri Empty Re: Concurs: Frumusete fara compromisuri

Mesaj  Lore Dum Mai 09, 2010 11:52 am

Wow ce fain arata. Merge si pe corp? Sunt curioasa cum iar merge lui Lu. Florile de galbenele trebuie sa fie uscate sau prospat culese?

Pe mine intotdeauna m-au fascinat mastile cu castraveti. Matusile mele vesnit isi curatau fata cu felii de catraveti, puneau pe ochi sa ...chiar de ce puneau pe ochi? Pentru pungile alea de oboseala? Cearcani?

Una din mastile pe care le folosesc, mai ales ca am destui castraveti:

1/2(adica jumate) castravete, 1 lingura de zeama de lamaie, 1 lingurita de menta uscata(adesea eu desfac un pliculet de ceai de la Fares), 1 albus de ou toate se dau prin blender pana se amesteca bine si se formeaza o pasta. Apoi se tine cca 10 minute la frigider si se aplica pe fata curata, dar si pe gat daca mai ramane. Dupa un sfert de ora se indeparteaza cu un tampon de vata hidrofila imbibat in apa calda. Dupa indepartarea pastei mai clatiti si cu apa rece din abundenta.

Tenul v-a exploda de sanatate. Eu una folosesc masca cam de 2 ori pe luna, dar si mai des e ok.

Deocamdata nu am poza. Nu pot sa stau cu masca in prezenta Theei care imi urla si ma trimite sa ma spal ca sunt: "Mu'daua" Concurs: Frumusete fara compromisuri 813730
Lore
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Mesaj  noamu Dum Mai 09, 2010 11:21 pm

off topic!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
lore vezi si aici, ultima mea postare
noamu
noamu

Sus In jos

Mesaj  Zana Mica Lun Mai 10, 2010 3:54 am

Imi place foarte mult tema concursului pentru ca sunt foarte curioasa sa aflu mai multe retete naturale de preparat in casa.Eu ma inscriu cu o reteta invatata de la o matusa de la Brasov pe care am folosit-o deja cu succes.

SIROP DE PATLAGINA SI CIMBRISOR DE CAMP

Asa arata cimbrisorul de camp

Plantele se culeg spre sfarsitul lunii Mai in zi cu soare cel mai bine dupa ploaie.Pentru sirop se foloseste numai frunza de patlagina si floarea de cimbrisor proaspata.

INGREDIENTE

1 litru de apa
10 pumni de frunza de patlagina proaspata bine spalata sub jet de apa rece
10 pumni de cimbrisor proaspat bine spalat
2 lamai
300 gr de zahar brun nerafinat
200 gr miere naturala

PREPARARE

Se pune apa la fiert, cand da in clocot se adauga patlagina si cimbrisorul si se lasa sa fiarba timp de o ora.
Se da deoparte si dupa ce se raceste un pic se strecoara prin tifon sau prin sita de faina. Lichidul rezultat se pune din nou pe foc si se adauga zaharul, mierea .Se lasa sa scada cel putin o ora cel mult doua,in functie de consistenta dorita.Cu cinci minute inainte de a stinge focul adaugati zeama celor doua lamai.
Daca il doriti mai gros sau mai dulce cresteti cantitatea de zahar.ATENTIE! Cu cat mai mult zahar puneti cu atat sansele de fermentare sunt mai mari deci cresteti timpul de fierbere neaparat.
Se depoziteaza in sticle de culoare inchisa (nu de plastic) bine sterilizate cat siropul este inca fierbinte.
Se pastreaza in loc rece si intunecos.
S-au pastrat bine de anul trecut din iunie.Acum vine tura urmatoare.

PROPRIETATI

Mucolitic, antitusiv, imunostimulator, antiseptic bland.

Eu usuc ceva plante si pentru iarna.Le las la soare pe ziar acoperite cu plasa timp de 3-4 zile. Le folosesc iarna pentru infuzii sau baie cu cimbrisor pentru zana cand e racita.

Bafta tuturor si multumim Super Parinti si Sideris pentru concurs.
Va pupa zana!
Zana Mica
Zana Mica

Leu Localizare : Bucuresti via Brasov
Stare de spirit : Mamiceasca

http://www.basmepentrumaria.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj  libra Lun Mai 10, 2010 11:16 am

Lore a scris:Wow ce fain arata. Merge si pe corp? Sunt curioasa cum iar merge lui Lu. Florile de galbenele trebuie sa fie uscate sau prospat culese?

Merge și pe corp și pe arsuri și pe cicatrici... oriunde! Iar florile, da, trebuie să fie uscate.
libra
libra

Sus In jos

Mesaj  aurelia50 Joi Mai 13, 2010 10:33 pm

Eu știu rețeta de cremă de gălbenele de casă, din familia mea si la fel si eu si sora mea in fiecare an facem,aceasta crema de galbenele am folosit si la copii cand au fost micii la arsurii pe fundulet si la ori ce rana,stiti cum sunt copii cand sunt mici,iar prepararea lui este foarte sinpla si usoara.
Cantitățile se reglează din ochi în funcție de cât de concentrată o vreți,dar eu mai mult ofac din ochii. Concurs: Frumusete fara compromisuri 44555 Concurs: Frumusete fara compromisuri 381344 Concurs: Frumusete fara compromisuri 94219 Concurs: Frumusete fara compromisuri 173609 Concurs: Frumusete fara compromisuri 337621 bang Concurs: Frumusete fara compromisuri 917289 Concurs: Frumusete fara compromisuri 336392
200-300 gr de untura de porc pe care o topiți la foc mic în orice oală. Când s-a topit untura și e lichidă se adaugă flori de gălbenele cam un pumn plin și se mai lasă pană se ”topesc” florile, adică ele să fie moi iar untura să capete un galben profund. Se strecoară într-un borcan înainte să se răcească. Apoi se lasă la răcit și se păstrează la frigider peste an. Faptul că o aplicați rece e ca o compresă, numai că se va topi foarte repede. Nemționez că nu miroase urât deloc.

Concurs: Frumusete fara compromisuri 336392 Concurs: Frumusete fara compromisuri 336392 Concurs: Frumusete fara compromisuri 129758 Concurs: Frumusete fara compromisuri 336392 Concurs: Frumusete fara compromisuri 917289

aurelia50

Sus In jos

Concurs: Frumusete fara compromisuri Empty concurs

Mesaj  iuliaiulia Vin Mai 14, 2010 2:26 am

am sa va descriu una dintre cele mai vechi retete de crema pt fata inventata de greci si incercata de mine si se compune din ceara de albine, ulei si apa:o lingura ceara de albine(gasesti la plafar), 150ml ulei presat la rece(poate fi de porumb,de masline,de susan)si putina apa fierbinte(in care se topeste ceara, iar pt efect antirid poti adauga cateva picaturi de ulei de migdale.Se amesteca pana cand crema se raceste si se pune intr-un vas de portelan sau borcan in care se pastreaza la frigider(chiar cateva luni). E grozava, vo recomand cu multa placere.

iuliaiulia

Sus In jos

Mesaj  Admin Vin Mai 14, 2010 2:58 am

aurelia50 a scris:Eu știu rețeta de cremă de gălbenele de casă, din familia mea si la fel si eu si sora mea in fiecare an facem,aceasta crema de galbenele am folosit si la copii cand au fost micii la arsurii pe fundulet si la ori ce rana,stiti cum sunt copii cand sunt mici,iar prepararea lui este foarte sinpla si usoara.
Cantitățile se reglează din ochi în funcție de cât de concentrată o vreți,dar eu mai mult ofac din ochii. Concurs: Frumusete fara compromisuri 44555 Concurs: Frumusete fara compromisuri 381344 Concurs: Frumusete fara compromisuri 94219 Concurs: Frumusete fara compromisuri 173609 Concurs: Frumusete fara compromisuri 337621 bang Concurs: Frumusete fara compromisuri 917289 Concurs: Frumusete fara compromisuri 336392
200-300 gr de untura de porc pe care o topiți la foc mic în orice oală. Când s-a topit untura și e lichidă se adaugă flori de gălbenele cam un pumn plin și se mai lasă pană se ”topesc” florile, adică ele să fie moi iar untura să capete un galben profund. Se strecoară într-un borcan înainte să se răcească. Apoi se lasă la răcit și se păstrează la frigider peste an. Faptul că o aplicați rece e ca o compresă, numai că se va topi foarte repede. Nemționez că nu miroase urât deloc.

Concurs: Frumusete fara compromisuri 336392 Concurs: Frumusete fara compromisuri 336392 Concurs: Frumusete fara compromisuri 129758 Concurs: Frumusete fara compromisuri 336392 Concurs: Frumusete fara compromisuri 917289

Am constat ca mesajul dvs este aproape identic cu al Librei. Ati dat copy paste la fragmente intregi din reteta acesteia, inclusiv la o greseala de tastare.

Postarea Dvs nu v-a fi luata in calcul.

Acesta este un avertisment. La urmatorul veti fi banata!
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  libra Vin Mai 14, 2010 6:08 am

aurelia50 a scris:Eu știu rețeta de cremă de gălbenele de casă, din familia mea si la fel si eu si sora mea in fiecare an facem,aceasta crema de galbenele am folosit si la copii cand au fost micii la arsurii pe fundulet si la ori ce rana,stiti cum sunt copii cand sunt mici,iar prepararea lui este foarte sinpla si usoara.

Concurs: Frumusete fara compromisuri 481197 Concurs: Frumusete fara compromisuri 481197 Concurs: Frumusete fara compromisuri 481197 Concurs: Frumusete fara compromisuri 481197 Concurs: Frumusete fara compromisuri 481197 Ha, ha, ha! Oare chiar așa scriu eu??? E clar că ”aurelia” nu vrea să participe la concurs și e doar ”în concurs” cu cineva de pe aici. Bafta multa ”aurelia” Concurs: Frumusete fara compromisuri 796729 !
libra
libra

Sus In jos

Mesaj  SuperbParinte Vin Mai 14, 2010 12:28 pm

De tot stau si ma gandesc, masca, masca facuta de casa si nu aia de teatru:

° argila verde, fina
° cu o lingurita de cafea tare si rece
° un strop de suc de lamaie
° un strop de ulei de masline sau de migdale

se amesteca pana iese o pasta, eventual inca putina apa sau lapte sa o faca pastoasa.

Se aplica drept masca sau peeling pentru corp la dus.

E faaaaaaaina si invigoranta.

SuperbParinte

Sus In jos

Concurs: Frumusete fara compromisuri Empty pt concurs

Mesaj  veverita Vin Mai 14, 2010 12:56 pm

[...]

Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Mai 14, 2010 1:29 pm, editata de 1 ori (Motiv : Nu indeplineste conditia de participare)
veverita
veverita

Sus In jos

Mesaj  veverita Vin Mai 14, 2010 1:01 pm

[...]
veverita
veverita

Sus In jos

Mesaj  veverita Vin Mai 14, 2010 1:03 pm

[...]
veverita
veverita

Sus In jos

Mesaj  veverita Vin Mai 14, 2010 1:05 pm

[...]
veverita
veverita

Sus In jos

Mesaj  veverita Vin Mai 14, 2010 1:10 pm

[...]
veverita
veverita

Sus In jos

Mesaj  Admin Vin Mai 14, 2010 1:28 pm

@ veverita, te rugam sa alegi o singura reteta incercata cu succes de tine. Toate cele 4 postari ale tale sunt copiate integral sau aproape integral. Reciteste regulamentul de participare.
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  veverita Sam Mai 15, 2010 12:16 am

Masca tonifianta pentru tenul normal: toaca marunt un castravete mic si amesteca-l cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplica pasta pe fata pentru 5-10 minute si indeparteaz-o cu apa din abundenta.
veverita
veverita

Sus In jos

Mesaj  libra Sam Mai 15, 2010 8:49 am

veverita a scris:Masca tonifianta pentru tenul normal: toaca marunt un castravete mic si amesteca-l cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplica pasta pe fata pentru 5-10 minute si indeparteaz-o cu apa din abundenta.

Sună foarte bine!
libra
libra

Sus In jos

Mesaj  noamu Sam Mai 15, 2010 11:40 am

veverita a scris:Masca tonifianta pentru tenul normal: toaca marunt un castravete mic si amesteca-l cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplica pasta pe fata pentru 5-10 minute si indeparteaz-o cu apa din abundenta.
la reteta asta io mai pun usturoi si o mancam la pranz, de obicei
veveritzo, nu te supara, dar in seara asta sunt pusa pe ras (ma cam ia isteria, ce-i drept)
noamu
noamu

Sus In jos

Mesaj  SuperbParinte Sam Mai 15, 2010 11:49 am

noamu a scris:
la reteta asta io mai pun usturoi si o mancam la pranz, de obicei
veveritzo, nu te supara, dar in seara asta sunt pusa pe ras (ma cam ia isteria, ce-i drept)

Hai in ton cu tine, veve´ si noamu: cum dracu stau bucatelele alea tocate de castravete pe fata? Noamu, fix la prima citire (nu esti singura isterica de p-aci) credeam ca adaugi usturoi ca imbunatatire pentru masca. Fix la multi ani Concurs: Frumusete fara compromisuri 481197

SuperbParinte

Sus In jos

Mesaj  Berta Dum Mai 16, 2010 4:30 am

Stiti voi cum sunt veveritele...cu gandul numai la mancare. Trebuie sa roada incontinuu sa nu le creasca coltii si sa dea pe dinafara Concurs: Frumusete fara compromisuri 481197 Concurs: Frumusete fara compromisuri 481197

Era cat pe ce sa ma apuc sa toc. Noroc ca nu aveam cRastraveti prin casa Concurs: Frumusete fara compromisuri 481197 Concurs: Frumusete fara compromisuri 481197
Berta
Berta

Balanta

Sus In jos

Mesaj  andreiush Dum Mai 16, 2010 11:08 pm

eu pentru fata folosesc mastile naturale
cea mai des folosita este urmatoarea:

se amesteca un galbenus de ou cu 3-4 lingurite de argila pudra (se gaseste si in comert) dar eu o iau de la tara cand reusesc sa ajung si o cern printr-o sita deasa peste care pun o bucata de dres (ciorap)
aplic crema astfel obtinuta imediat pentru ca altfel se intareste repede si o las sa actioneze cam 20-30 minute dupa care clatesc fata cu apa calduta (ca de paine)
rezultatul este : un ten forte fin si foarte curat

tot in combinatie cu galbenus mai folosesc si taratele iar modul de aplicare este acelas cu cel de la argila

din pacate nu am o poza sa o atasez

andreiush

Sus In jos

Mesaj  wrapmama Sam Mai 22, 2010 3:34 am

Acum ca a venit sezonul socatei, m-am apucat sa fac suc si sirop de soc, cum fac de ani buni, dupa reteta soacrei.

Suc de soc:
8 flori de soc
1 kg. de zahar
25 grame de acid citric
2-3 lamai
10 litri de apa

Incalzim apa pana zaharul si acidul citric se dizolva bine, stoarcem lamaile spalate si taiate in doua, si punem florile de soc si lamaile stoarse intr-un borcan mare, si lasam la soare, sau se poate si la temperatura camerei pentru circa 3 zile, dupa ce turnam in sticle, si le putem consuma.

Sirop de soc
pentru 1 l de apa punem 8 flori, 2-3 lamai, 25 grame de acid citric si 1 kg de zahar. In rest, procedam ca si la suc. Dupa 3 zile, scoatem florile si lamaile din sirop, strecuram (oare aceasta e cuvantul potrivit?) siropul, il punem in sticle (nu flacoane in nici un caz!), si le depozitam in camara. Siropul astfel pregatit nu se strica si poate fi consumat si dupa cateva luni.

Chiar acum am in bucataria mea un borcan de 12 litri, unul de 5 si unul de 2 pline cu siropul gata facut, care trebuie pus numai in sticle. Arata cam asa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
wrapmama
wrapmama

http://www.wrapmama.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum