Super Parinti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Vaccinarea ROR

+4
SuperbParinte
Onush
Lore
Zana Mica
8 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Sunteti pro sau contra vacinarii ROR?

Pro

Contra

Nu stiu

Vezi rezultatele

Vaccinarea ROR Empty Vaccinarea ROR

Mesaj  Zana Mica Joi Oct 22, 2009 8:00 am

Incerc sa evit de mult acest vaccin.Imi este teama de el.Am citit multe.Vreau sa aud parerile voastre.L-ati facut sau nu.Sunteti pro sau contra.Copii vostri au avut reactii adverse?Ce stiti despre el?
Va multumesc din suflet Vaccinarea ROR 420573
Zana Mica
Zana Mica

Leu Localizare : Bucuresti via Brasov
Stare de spirit : Mamiceasca

http://www.basmepentrumaria.blogspot.com

Sus In jos

Vaccinarea ROR Empty Re: Vaccinarea ROR

Mesaj  Lore Joi Oct 22, 2009 8:56 am

Vaccinul ROR, singura salvare în faţa bolilor copilăriei

Rujeola, oreionul şi rubeola declan şează epidemii, cu precădere la începutul primăverii. Aceste boli ale copilăriei sînt extrem de contagioase şi afectează mai ales copiii cu vîrste între 1 şi 3 ani, care nu sînt vaccinaţi şi nu mai sînt protejaţi de anticorpii proveniţi de la mamă.

Rujeola (pojarul) se manifestă prin febră ridicată (39°-40°C), afte, erupţie, tuse seacă, curgerea nasului, lăcrimare. Rujeola este o boală care pune pacientul la grea încercare, pentru că virusul rujeolic lasă organismul cu imunitatea foarte scăzută. Cel mai mare pericol îl reprezintă complicaţiile rujeolei: infecţii ale urechii, conjunctivită, pneumonii, edem cerebral, insuficienţă hepatică şi chiar deces.

Oreionul pro voa că febră, dureri de cap şi umflături du re roase la nivelul glandelor salivare. Şi ore ionul poate da complicaţii grave: meningită, edem cerebral, infertilitate la bărbaţi.

Rubeola se manifestă prin febră, dureri articulare, erupţie cutanată şi umflarea ganglionilor. Femeile însărcinate care au rubeolă pot pierde sarcina şi pot naşte copii cu dizabilităti.

Restul articolului [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Eu una nu ii voi face vaccinul. Pentru ca bolile copilariei trebuie facute in copilarie!!!!
Lore
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Mesaj  Onush Joi Oct 22, 2009 9:04 am

Cand R avea 1an ROR, nu era pe lista vaccinurilor obligatorii asa ca l-am cumparat si l-am facut la medicul de familie cand pediatra cu care ma intelegeam foarte bine in alte domenii a refuzat sa faca alte vaccinuri decat cele din grila obligatorie.

Motivatia mea a fost destul de simpla la momentul respectiv ... eu am facut toata aceste trei boli si le-am facut in forma agravata cu eruptii agresive la rujeola si piele crapata la oreion.

Au facut amandoi varianta de la Glaxo. Reactiile adverse s-au limitat la o stare de agitatie vreme de vreo 10 zile doar la R, stiam atunci exact termenele acum am uitat Vaccinarea ROR 782351.

Cu ce n-am fost de acord si am avut noroc ca a inceput cand ai mei erau deja mari si vaccinati cu ROR era vaccinarea aceea antirujeolica la 7 luni. Mi s-a parut a fi prea devreme.
Onush
Onush

Localizare : Piatra Neamt
Stare de spirit : Gica Contra

Sus In jos

Mesaj  SuperbParinte Joi Oct 22, 2009 9:09 am

La noi e cam asa (privitor acum la toate vaccinurile) : sotul meu e nevaccinat, eu doar partial vaccinata si pe fetita noastra n-am vaccinat-o deloc. Acuma cand vine bebele voi regandi situatia daca e vreo necesitate sa reconsider vaccinarea, insa din ceea ce am discutat deja cu medicul nostru, vom ramane nevaccinati.

Gasesc vaccinurile "noi", cele care sunt nu de mult timp pe piata (din ele face parte si ROR) ca fiind mult mai cu precautie de administrat decat cele "vechi" (DiTePer, Polio)

Cunosc o fetita care a facut simultan cu fratele ei varicela, fratele ei a trecut bine de boala, ea a facut comotie cerebrala si meningita ca si complicatie. Doi ani de reabilitare, a ramas insa cu handicap. Povesti din astea sunt multe si destule, si in sensul invers, adica copii care au facut vaccin si au ramas cu sechele. Cazurile astea individuale sunt dureroase...

E o decizie grea care poate ramane numai parintilor, care din cele doua riscuri si le asuma. Nici una din poteci nu e sigura si mai ales ca lipsesc studii si statistici obiective. Vaccinarea ROR 94219

Ultima editare efectuata de catre SuperbParinte in Joi Oct 22, 2009 9:13 am, editata de 1 ori

SuperbParinte

Sus In jos

Mesaj  Onush Joi Oct 22, 2009 9:10 am

Lore a scris:Eu una nu ii voi face vaccinul. Pentru ca bolile copilariei trebuie facute in copilarie!!!!

Mama mea nu a facut vaccinurile astea ca nu erau pe vreme aceea ... firesc... dar nu s-a imunizat nici in mod natural in timpul copilariei asa ca a facut oreion la 40 de ani. Rezultatul a fost ca a facut complicatii la oreion si a ajuns in spital cu 42 de grade si MENINGITA. Nu vrei sa stii care sunt cele mai reduse urmari ale acestei boli in cazul in care scapi. Vaccinarea ROR 603724

Daca imunizarea imi ajuta copii sa nu se imbolnaveasca sau macar sa o faca in forme usoare eu sunt pro. Vaccinarea ROR 796729

Si pentru ca veni vorba de vaccinuri noi, ai mei sunt vaccinati si de varicela desi stiu ca gradul de imunizare e mai scazut decat la alte vaccinuri pentru aceeasi dorinta de a reduce macar simtomatologia. In plus, am in vedere riscul de declasare a Zonei Zoster la persoanele, mai ales fetele, care au facut varicela.
Onush
Onush

Sus In jos

Mesaj  Zana Mica Joi Oct 22, 2009 8:28 pm

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.In final am inteles ca va trebui sa mi asum responsabilitatea luand in considerare faptul ca are 50% sanse sa faca reactii la vaccin in cazul in care i-l fac si 70% sanse sa faca bolile in cazul in care nu o vaccinez cu 40%sanse de complicatii ulterioare.
Ceea ce nu am inteles este pe ce perioada devina imuna la virusii respectivi dupa vaccinare
Inca nu m am hotarat.... Vaccinarea ROR 917289 Vaccinarea ROR 917289 Vaccinarea ROR 917289 Vaccinarea ROR 917289
Zana Mica
Zana Mica

Sus In jos

Mesaj  Lore Joi Oct 22, 2009 9:33 pm

Bun? pentru cat timp se creeaza anticorpii?

E ca la Hepatita ca trebuie facute 3 transe? Sau cum?
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  SuperbParinte Vin Oct 23, 2009 4:30 am

Doar cand toate rapelurile sunt incheiate, imunitatea garantata de producator e atinsa. Pana atunci copilul e expus (nu stiu acuma adhoc ce procentaje sunt, variaza in functie de cum prinde vaccinul)

Eu nu as vaccina iarna ci doar vara sau toamna, cand bateriile energetice ale organismului si implicit sistemul imunitar sunt incarcate. In plus iarna, pe fondul unei raceli sau nas infundat nu se vaccineaza, risti sa ai distanta neoptima intre rapeluri. Iarna e mai probabil sa aveti muci sau o tuse sau ceva decat in perioadele calde. Primavara n-as vaccina ca organismul e inca slabit de dupa iarna.

SuperbParinte

Sus In jos

Mesaj  Zana Mica Vin Oct 23, 2009 5:23 am

SuperbParinte a scris:Doar cand toate rapelurile sunt incheiate, imunitatea garantata de producator e atinsa. Pana atunci copilul e expus (nu stiu acuma adhoc ce procentaje sunt, variaza in functie de cum prinde vaccinul)

Eu nu as vaccina iarna ci doar vara sau toamna, cand bateriile energetice ale organismului si implicit sistemul imunitar sunt incarcate. In plus iarna, pe fondul unei raceli sau nas infundat nu se vaccineaza, risti sa ai distanta neoptima intre rapeluri. Iarna e mai probabil sa aveti muci sau o tuse sau ceva decat in perioadele calde. Primavara n-as vaccina ca organismul e inca slabit de dupa iarna.
Da si eu am luat in considerare anotimpul,faptul ca are imunitatea scazuta si deja a fost un pic racita asa de....sezon Vaccinarea ROR 782351
Nu stiam ca la Ror se face rapel Vaccinarea ROR 94219
Zana Mica
Zana Mica

Sus In jos

Mesaj  SuperbParinte Vin Oct 23, 2009 5:51 am

Dupa planul nostru de vaccinare, ROR se vaccineaza la copiii mici, de la varsta de 2 ani, cu doua rapeluri, apoi reimunizare din anul al 7. lea de viata (mai ales din cauza Rubeolei care trebuie rapelata mai ales la fete daca n-au facut-o ca boala, dar care nu se gaseste ca vaccin singular, de aia se rapeleaza tot ROR).

Eu as face de la varsta de 7. ani determinarea titerului la rubeola, daca e inca in parametrii, n-as rapela decat atunci cand isi incepe fetita viata sexuala (si atunci inainte, determinare de titer).

Apropos, care e planul romanesc de vaccinare obligatoriu si ce se recomanda?

SuperbParinte

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby Vin Oct 23, 2009 10:37 am

uite-l aici [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
noi pana acum nu am avut niciun fel de reactie la vaccinuri (nici macar o mica febra), insa pe cel de 4 luni l-am amanat pana la 5 pentru ca nu-l avea pediatra. eu am un mega nod in gat cand vine vorba de vaccinuri si am sa le fac doar pe cele obligatorii.
vanilla_baby
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby Vin Oct 23, 2009 12:33 pm

am gasit asta pe un alt forum
OREIONUL
Oreionul este o boala virala relativ inofensiva, mai ales daca este contractata in copilarie. Consta in tumefierea (umflarea) uneia sau a ambelor glande salivare parotidiene, situate imediat in fata si sub urechea de partea respectiva.

Simptomele tipice constau in : temperatura de 37,5-38,5 grade Celsius, lipsa poftei de mancare, durere de cap si durere musculara de spate. Tumefactia glandei incepe sa diminueze de obicei dupa doua sau trei zile si e complet disparuta intr-a sasea, a saptea zi. Totusi, se poate ca numai una dintre parotide sa fie afectata mai intai si cealalta numai dupa 10-12 zile. Infectia oricareia din cele doua parotide confera imunitate pe viata.

Oreionul nu mecesita tratament medical. Daca copilul dvs. a facut oreion, insistati sa stea in pat 2-3 zile, hraniti-l cu alimente usoare si cu lichide din belsug si folositi pungi cu gheata pentru a reduce tumefierea glandelor. Daca durerea de cap este severa, administrati-i cantitati foarte mici de whiskey sau acetaminofen. Administrati 10 picaturi de whiskey la un sugar si pana la jumatate de lingura la un copil mai mare. Doza poate fi repetata dupa o ora si din nou dupa inca o ora, daca e nevoie.

POJARUL

Pojarul, numit si rujeola, este o boala virala contagioasa care se transmite prin atingerea unui obiect folosit de catre o persoana infectata. La inceput copilul se simte obosit, are o febra mica si durere de cap si de spate. Ochii i se inrosesc si poate sa nu suporte lumina (fotofobie). Febra creste pana intr-a treia, a patra zi, cand atinge 38,5-39 grade Celsius. Uneori, mici pete albe pot apare in gura, in interiorul obrazului si o eruptie formata din pete mici, de culoare roz apare pe frunte, sub linia de insertie a parului si dupa urechi. Eruptia se extinde in jos pana acopera tot corpul in aprox. 36 ore. Petele roz pot sa se uneasca una cu alta si dispar in 3-4 zile. Pojarul este contagios timp de 7-8 zile, incepand cu trei-patru zile inainte de aparitia eruptiei. In consecinta, daca unul dintre copiii dvs. face pojar, probabil ceilalti frati au fost expusi (au venit in contact cu o persoana infectata) inainte ca primul sa manifeste boala.

Nu este nevoie de nici un tratament pentru pojar in afara de repaus la pat si lichide ca sa combata deshidratarea cauzata de febra. Pentru calmarea mancarimii pielii se poate aplica solutie de calamina sau bai cu amidon de porumb. Daca copilul are fotofobie (nu suporta lumina) jaluzelele vor fi coborate la ferestre pentru a pastra intuneric in camera. Contrar mitului popular, nu exista pericol de orbire permanenta din cauza acestei boli.

RUBEOLA

Rubeola este o boala benigna a copilariei care nu necesita tratament medical. Simptomele initiale sunt febra si usoara senzatie de frig insotite de durere in gat. Ne dam seama ca e mai mult de o simpla raceala in momentul in care apare si eruptia caracteristica pe fata si scalp care apoi se extinde pe brate si corp. Petele nu se unesc intre ele cum se intampla la pojar si, de obicei, palesc si dispar in doua-trei zile. Pacientul trebuie sa stea la pat si sa i se dea lichide multe, dar nici un alt tratament nu e necesar.

pe larg, aici
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
vanilla_baby
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  Onush Vin Oct 23, 2009 12:37 pm

In Romania la 7 ani nu se mai fac decat ROR si DT.
Onush
Onush

Sus In jos

Mesaj  Onush Vin Oct 23, 2009 12:41 pm

vanilla_baby a scris:Administrati 10 picaturi de whiskey la un sugar si pana la jumatate de lingura la un copil mai mare. Doza poate fi repetata dupa o ora si din nou dupa inca o ora, daca e nevoie.

Eu ma intreb cum mai poate cineva pune baza pe un asemene articol dupa ce a ajuns la fraza asta. Vaccinarea ROR 857258
Astept in continuare solutii pentru varianta in care nu te imbolnavesti in timpul copilariei de aceste boli ... exceptand participarea la asa zice petreceri de imunizare ( unde copiii se duc in vizita la cate un copil bolnav ca sa forteze imbolnavirea)
Onush
Onush

Sus In jos

Mesaj  SuperbParinte Vin Oct 23, 2009 12:49 pm

Onush a scris:
vanilla_baby a scris:Administrati 10 picaturi de whiskey la un sugar si pana la jumatate de lingura la un copil mai mare. Doza poate fi repetata dupa o ora si din nou dupa inca o ora, daca e nevoie.

Eu ma intreb cum mai poate cineva pune baza pe un asemene articol dupa ce a ajuns la fraza asta. Vaccinarea ROR 857258
Astept in continuare solutii pentru varianta in care nu te imbolnavesti in timpul copilariei de aceste boli ... exceptand participarea la asa zice petreceri de imunizare ( unde copiii se duc in vizita la cate un copil bolnav ca sa forteze imbolnavirea)

Acuma vad, faza cu wiskey, no comment!!!!Vaccinarea ROR 94219

Onush, si eu consider petrecerile respective mai mult decat absurde: e ca si cum ai sari bungeejumping ca sa invingi frica atunci cand o sa te sinucizi.

Solutia mea pentru bolile copilariei neconsumate (din pacate la noi riscul de infectie naturala e mic, virusii muteaza si dau forme aiurea, etc) e vaccinarea la pubertate. Eu o sa vaccinez, daca nu face pana atunci, rujeola. Socrul meu are toate vaccinurile de pe lumea asta, inclusiv cel varicelic (toate la zi facute) si a facut totusi zona zoster si herpangina. Vaccinarea ROR 173609

De inceput poti incepe cu ROR si varicelic oricand.

SuperbParinte

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby Vin Oct 23, 2009 12:56 pm

ups... am citit in graba ca faceam mai multe lucuri in acelasi timp.
da... cam nasol
vanilla_baby
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  SuperbParinte Vin Oct 23, 2009 1:22 pm

E simptomatic vanilla chestia cu wiskeyul, sunt tabere hardcore de ambele parti si aproape nimic obiectiv si informativ pentru pacient. Thats life!

SuperbParinte

Sus In jos

Mesaj  Zana Mica Vin Oct 23, 2009 8:20 pm

Hac!Hic! Vaccinarea ROR 130807 Ne ar prinde bine totusi niste whiskey in perioada asta draga vanilla Vaccinarea ROR 481197 Merci de tratatie,dar la noi acasa nu bem,deci si fi-mea refuza Vaccinarea ROR 420573
Lasand gluma,am hotarat momentan asa:am amanat vaccinul si cred ca l voi amana pana la primavara.Probabil il voi face luand in considerare otitele repetate ale zanei din iarna trecuta(ca sa ne ferim de oreion) si luand in considerare faptul ca nu cred ca voi gasi puterea de a mi asuma responsabilitatea pentru eventuale boli cu efecte secundare invalidante.Atat am reusit sa stabilesc deocamdata.Mi ar placea ca discutia sa continue mai ales daca cineva gaseste materiale informative plauzibile. Vaccinarea ROR 420573
Multumesc tuturor chiar si vanillei pentru ca a interesat o si invatam toate impreuna.
Vaccinarea ROR 877379
Zana Mica
Zana Mica

Sus In jos

Mesaj  Lore Dum Oct 25, 2009 5:11 am

Onush a scris:

mda, imi amintesc aceea zi insorita in care am mers in vizita la un prieten sperand sa iau o varicela. Ba chiar l-am si pupat ca pe-o broscuta, numai ca sa scap de scoala 1 saptamana motivat Vaccinarea ROR 481197 A durat perioada de incubatie...vreo 7 ani :)) La 22 m-am pomenit cu o varicela si niste pustule si macule de nu aveai unde sa atingi pielea de ele Vaccinarea ROR 481197 Am crezut ca o sa mor Vaccinarea ROR 481197
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  Ela Sam Oct 31, 2009 8:53 am

seara buna!
he, he, ROR, ce frica mi-a fost de el!!!! i l-am facut lui Rareshelu' cu inima stransa, stransa. l-a facut la 1an si 2 luni, adica spre sf lunii martie. la toate celelalte vaccinuri de dinainte (toate cumparate, Infanrixuri) mi-a facut putina febra, asa ca am tot asteptat si la asta (mai ales la asta!) diverse efecte. mai bine de 2sapt. am stat cu ochii pe el ca pe butelie, vorba aceea.....nimic, dar absolut nimic!!!!! i-am facut tot varianta de la Glaxo, ca si Onush, adica Priorix.

Ela

Rac Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Mesaj  Lore Sam Oct 31, 2009 8:56 am

Eu una ma gandesc totusi sa il facem. Imi este frica de urlian care afecteaza baieteii Vaccinarea ROR 330464 Si pe cuvant va spun ca vreau sa imi plimb si nepotii in pouch Vaccinarea ROR 481197
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby Joi Iun 17, 2010 12:06 pm

zono, lore, pana la urma ce ati hotarat cu ROR-ul asta?
acu e randul meu sa-mi bat capul cu el Vaccinarea ROR 173609
vanilla_baby
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  Zana Mica Joi Iun 17, 2010 12:20 pm

Noi inca nu l am facut.Daca decidem intre gradi sau homeschooling decidem si pt vaccin obligatoriu.Problema e dubla pt ca zana nu a facut nici vaccin de tbc.Si astia vor fisa.Deci nu sunt pro vaccin dar ma va obliga sistemul daca vreau la gradi.
Zana Mica
Zana Mica

Sus In jos

Mesaj  Lore Joi Iun 17, 2010 12:58 pm

Nici eu nu ii fac ROR-ul. Deja e refuzat. Nu am nici o garantie ca nu imi face Oreion. Rox, mama lui Darie iti poate povesti cum dupa un an de la vaccin a facut D oreion.
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby Joi Iun 17, 2010 9:33 pm

da, si eu iau in considerare faptul ca nu o duc la gradi, cel putin nu la 2 sau 3 ani.
si stiu ca poate face bolile chiar si cu vaccinul.

i-am zis dr ca as vrea sa nu-l fac si a facut ochii cat cepele. mi-a zis ca o intereseaza argumentele medicale nu ce "am auzit eu"...
voi aveti studii de specialitate din care sa reiasa efectele adverse?
eu una ma indoiesc ca exista.... nu pentru ca nu ar fi efecte adeverse ci pentru ca nu-si supnune nimeni copiii unor astfel de cercetari controlate. si in plus, fiecare vaccin vine peste un sistem unic, interactiunile fiind imposibil de prevazut.

lia nu a facut reactie la nici un vaccin
dar a trecut cu brio peste roseola si varicela.
ma mai gandesc...
vanilla_baby
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare