Propolisul in sarcina si alaptare
3 participanți
Pagina 1 din 1
Propolisul in sarcina si alaptare
Sursa:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Propolisul nu este recomandat în timpul sarcinii.
Propolisul prezintă rezultate foarte bune în tratamentul infertilităţii, asociată cu endometrioza uşoară, dar este mai bine să se evite propolisul şi alte produse apicole în timpul sarcinii şi alăptării. În cea mai mare parte, femeile sunt sfătuite să nu folosească produse apicole (miere, polen, propolis, lăptișor de matcă), când sunt gravide sau când alăptează. Primul argument este faptul că efectele propolisului în timpul sarcinii şi alăptării nu au fost suficient evaluate pentru a confirma efectele asupra copilului.
Alt motiv pentru care o femeie însărcinată sau care alăptează trebuie să evite propolisul, precum şi orice alte produse apicole, este că propolisul este cunoscut a fi un agent sensibilizant; acesta ar putea conduce la dezvoltarea de alergii.
Deşi este foarte rar ca produse apicole să fie cauza reacţiilor grave sau chiar fatale, au existat cazuri cu efecte adverse severe. Laptisorul de matca este periculos în cazuri de astm, polenul si înțepăturile de albine ar putea provoca anafilaxie alergică, mierea ar putea provoca botulism la copil.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Propolisul nu este recomandat în timpul sarcinii.
Propolisul prezintă rezultate foarte bune în tratamentul infertilităţii, asociată cu endometrioza uşoară, dar este mai bine să se evite propolisul şi alte produse apicole în timpul sarcinii şi alăptării. În cea mai mare parte, femeile sunt sfătuite să nu folosească produse apicole (miere, polen, propolis, lăptișor de matcă), când sunt gravide sau când alăptează. Primul argument este faptul că efectele propolisului în timpul sarcinii şi alăptării nu au fost suficient evaluate pentru a confirma efectele asupra copilului.
Alt motiv pentru care o femeie însărcinată sau care alăptează trebuie să evite propolisul, precum şi orice alte produse apicole, este că propolisul este cunoscut a fi un agent sensibilizant; acesta ar putea conduce la dezvoltarea de alergii.
Deşi este foarte rar ca produse apicole să fie cauza reacţiilor grave sau chiar fatale, au existat cazuri cu efecte adverse severe. Laptisorul de matca este periculos în cazuri de astm, polenul si înțepăturile de albine ar putea provoca anafilaxie alergică, mierea ar putea provoca botulism la copil.
Re: Propolisul in sarcina si alaptare
pt cei mai mari care pot lua propolis- mama imi spune ca a citit ca ar fi un antibiotic natural..
mai, eu de propolis stiam, dar ca mierea e contraindicata.... de asta nu stiam, eu am mancat miere gramada in sarcina si dupa :) totusi, mi se pareaiurea sa fie mierea contraindicata :)
@Ileana trebuie sa recunosc ca ma bucur ca mi-am ascultat instnctul si am continuat sa alaptez. Ne place amandoura:)
Mai ales ca am reusit prelungirea concediului de crestere a copilului mi se pare normal sa am grija de el asa cum imi dicteaza inima. Gasisem opostare pe un forum a unei mamici care regreta enorm ca a intarcat la 2 ani. A fost ca un semn: Lore, don't do it!
@Nedeia, mierea este un produs conservat si daca el nu este turnat/depozitat in perfecte conditii de sterilitate poate contine toxina botulinica extrem de grava pentru copil. De aceea se evita administrarea pana la 1 an al copilului pentru ca se depisteaza greu si exista numai inBucuresti laborator care poate detrmina4 feluri diferite de T Botulinica
Mai ales ca am reusit prelungirea concediului de crestere a copilului mi se pare normal sa am grija de el asa cum imi dicteaza inima. Gasisem opostare pe un forum a unei mamici care regreta enorm ca a intarcat la 2 ani. A fost ca un semn: Lore, don't do it!
@Nedeia, mierea este un produs conservat si daca el nu este turnat/depozitat in perfecte conditii de sterilitate poate contine toxina botulinica extrem de grava pentru copil. De aceea se evita administrarea pana la 1 an al copilului pentru ca se depisteaza greu si exista numai inBucuresti laborator care poate detrmina4 feluri diferite de T Botulinica
ileana a scris:pt cei mai mari care pot lua propolis- mama imi spune ca a citit ca ar fi un antibiotic natural..
ai dreptate chiar este unantibiotic natural
Pe dinti apare uneori o negreala(acel tartru - cuib calduros pentru un pui de carie) care de fapt e o bacterie. Aplicand propolisul o omoara iar bicarbonatul o indeparteaza fiind abraziv
Lore a scris:@Ileana trebuie sa recunosc ca ma bucur ca mi-am ascultat instnctul si am continuat sa alaptez. Ne place amandoura:)
nu ma refeream la administrarea mierii la copil, ci la mame (ca sa nu existe diferente de interpretare). oricum, dince imi spui, inteleg ca toxina botulinica isi face drum prin lapte de la mama la copilul alaptat. oricum, sa se intample la fel si cu mierea din comert, ambalata, eticetata, care se presupune ca se face in conditii de lucru "sterile"? ma rog, nici n-am verificat cata apa si cate alte zaharuri contine de fapt ... dar orisicat :)
Subiecte similare
» Cat timp trebuie sa alaptezi un bebelus?
» alaptare biberonul intarcare
» sportul dupa sarcina
» Sarcina oprita in evolutie
» infectia urinara si sarcina
» alaptare biberonul intarcare
» sportul dupa sarcina
» Sarcina oprita in evolutie
» infectia urinara si sarcina
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mier Apr 08, 2020 9:28 am Scris de ykyb27
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
Mier Iul 06, 2016 10:54 pm Scris de Mariana09
» SCUTECE PENTRU COPII
Mier Feb 17, 2016 4:52 am Scris de anca.mihai
» Cursuri si activitati pentru copii
Lun Feb 08, 2016 12:31 am Scris de EvolutionCenterHSM
» Confectionam martisoare cu Leo, Chit si Maggie
Lun Feb 08, 2016 12:30 am Scris de EvolutionCenterHSM
» Torturi aniversare facute acasa ?
Sam Oct 24, 2015 12:11 am Scris de corinelu75
» Solutie pentru parinti ocupati
Dum Iun 14, 2015 6:42 pm Scris de adela28
» cursuri engleza si arte plastice timisoara
Mar Iun 02, 2015 8:57 pm Scris de adela28
» After School Adventures Timisoara
Lun Apr 20, 2015 7:43 pm Scris de adela28
» Coloreaza toata ziua
Sam Apr 04, 2015 3:39 am Scris de Mirela1980
» Invata sa canti la chitara -lectii chitara la domiciliul elevului
Mier Mar 11, 2015 10:31 am Scris de lectiichitara
» Meditatii chitara la domiciliul elevului
Mier Mar 11, 2015 10:30 am Scris de lectiichitara
» Tabara de vara pentru adolescenti la Escapade Adventure Park
Vin Ian 23, 2015 1:32 am Scris de ODumit
» Cu piticul in pat?
Mier Ian 21, 2015 1:33 am Scris de AnaA
» Cat timp trebuie sa alaptezi un bebelus?
Mar Ian 20, 2015 3:22 am Scris de avramescuioana
» Ateliere pentru toti copii
Joi Noi 13, 2014 1:09 am Scris de CUTE IDEA
» Vand leagan electronic de lux Primii Pasi L81
Vin Oct 10, 2014 10:51 pm Scris de AndaLogan
» De la oras la tara
Lun Aug 25, 2014 8:31 pm Scris de victoria323232
» Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala?
Vin Mai 30, 2014 3:03 am Scris de ioanamaria9000
» Computerul in viata copilului
Vin Mai 30, 2014 3:00 am Scris de ioanamaria9000