Super Parinti
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Plante de interior

+3
Onush
myhadavid
Alinutza
7 participanți

In jos

Plante de interior Empty Plante de interior

Mesaj  Alinutza Mar Mar 09, 2010 3:15 am

Deschid acest topic in ideea de a discuta despre ce plante "crestem" prin casa, cum le ingrijim, cum le rasfatam, ce facem cand "sufera" din diferite motive.
Ce spuneti?
Eu am in casa cam 100 de flori. Inca nu le-am gasit coltul preferat fiecareia, inca sunt in cautari si mutari. Desi la geamuri am mult loc, vara bate soarele foarte tare si nu le pot lasa acolo. Acum doi ani nu aveam aceasta problema dar de cand am schimbat locuinta nu reusesc sa le multumesc in nici un fel.
Detin .. violete de parma, trandafiri chinezesti, ficus, steaua craciunului, Schlumbergera sau Craciunita, alti cactusi, ficus, si altele ale caror denumire nu o stiu. Luna aceasta incerc sa le caut pe fiecare pe net si sa le pun etichete, sa printez cum se ingrijeste fiecare, sa le mut unde le e mai bine.
Va astept cu sugestii, poze si orice altceva legat de subiect.

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Plante de interior Empty Re: Plante de interior

Mesaj  myhadavid Mar Mar 09, 2010 4:45 am

eu nu va pot ajuta....Imi plac florile la nebunie, dar nu ma tin sa le ingrijesc...asa ca anul trecut le-am donat pe toate (mai bine cadou decat chinuite). Mi-a ramas doar lacrima Maicii Domnului (eu asa ii zic) nu stiu daca denumirea e Ok...asta mie f draga, infloreste superb si da un miros excelent
myhadavid
myhadavid

Pesti Localizare : Timisoara

Sus In jos

Mesaj  Onush Mar Mar 09, 2010 11:21 am

Si eu am cateva ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], ficusi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], si altele mai comune, curgatoare si din familia bambusilor ) , care, ce-i drept, au cam suferit de 2 ani incoace de cand am plecat din Bucuresti. A inceput cu drumul spre Piatra Neamt ocazie cu care au suportat temperaturi negative apoi nu s-au obisnuit bine cu locatia ca le-am mutat iar cand am terminat casa.
Unele au murit, majoritatea dintre ele au avut o perioada in care s-au oprit din crestere si dintre ele, unele au inceput sa isi revina.

Sandy Belle, din pacate daca atunci cand te-ai mutat ai schimbat registrul de soare, s-ar putea sa trebuiasca sa iti schimbi florile cu unele mai iubitoare de soare. Eu vara scot florile afara intotdeauna, cele mai putin iubitoare de soare le pun in locuri umbroase (chiar daca asta insemna la bloc ca le puneam pe jos in balcon in umbra balustradei) iar pe celelalte in plin soare.
Onush
Onush

Localizare : Piatra Neamt
Stare de spirit : Gica Contra

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby Mier Mar 10, 2010 5:43 am

am casa plina de flori dar ma bucur de ele si atat :)
sunt pasiunea mamei, ea le ingrijeste si le colectioneaza
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
vanilla_baby
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  Onush Mier Mar 10, 2010 10:24 am

Vanilla ai multe violete Plante de interior 420573 ... dupa culoarea frunzelor par sa fie de culori diferite sau ma insel?
Astea sunt pe lista mea de asteptare la achizitionat flori. Plante de interior 782351
Onush
Onush

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby Mier Mar 10, 2010 10:30 am

onush o sa razi dar sunt total pe dinafara Plante de interior 481197
o sa o interoghez pe mama (cred ca abia asteapta) si iti spun
vanilla_baby
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  Lore Mier Mar 10, 2010 2:54 pm

Lore
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Mesaj  ileana Mier Mar 10, 2010 11:55 pm

eu merg in general pe varianta cactusilor ca mai uit sa le ud si cactusii nu se supara Plante de interior 481197 dar ma mai laud si cu o orhidee primita in ghiveci cu pamant- avea trei bete pline de flori cand am primit-o. dupa ce au cazut florile a stat un an fara si acum a inflorit din nou...si iar iau cazut florile- dar tot dezvolta un soi de radacini de care eu cred ca sunt alte tulpinite caci merg in sus..voi pune si poze...voi aveti? stiti ceva de ele?
ileana
ileana

Sagetator Localizare : Mogosoaia-Bucuresti

http://ileana-oancea.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj  Lore Joi Mar 11, 2010 6:35 am

Onush a scris:Vanilla ai multe violete Plante de interior 420573 ... dupa culoarea frunzelor par sa fie de culori diferite sau ma insel?
Astea sunt pe lista mea de asteptare la achizitionat flori. Plante de interior 782351

Onush, eu am avut cel putin 14 nuante diferite de violete. L-am dat nasei ca am uitat sa le ud Plante de interior 330464 Mai ales de cand a venit pe lume L.

Muscatele si panselute si petuniile ...ah..aveam peste tot de toate culorile. veneau cica vecinele l-a cafea sperand sa poata shuti un lastar Plante de interior 481197 Acum Plante de interior 300352

Mai am niste crini superbi care nu sunt deloc pretentiosi. La toamna cine e cuminte poet trimit un bulb. E vorba de crini de gradina.

Mai am si trandafiri dar nu stiu nimic despre cum e corect sa ii pregatesv de iarna, adica la cate noduri se taie.

Ileana, pentru orhidee am gasit un ingramasamant organic cu pulverizator. Daca vrei iti dau link sa vezi despre ce e vorba. Plante de interior 420573

Sandybell, cand ai trimis prima data bulbi credeam ca toti sunt pentru mormantul lui Catalin si nuam tinut nici unul. Violeta din pacate nu a rezistat prea bine la drum ma bucurasem de ea, dar s-a dus in cateva zile:(
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  Onush Joi Mar 11, 2010 7:55 am

Mi-e teama ca toate muscatele luate anul trecut au inghetat in magazie, voi vedea ce se va intampla imediat ce se mai incalzeste afara si ma apuc de pregatit florile de exterior.
Trandafirii mei sunt prea mici ca sa ii tai (sunt in gradina de 1 an si jumatate) iar cei cataratori pusi anul trecut ii voi tunde in functie de cum se prezinta cand se va dezgheta afara...

Aceeasi soarta mi-e teama ca au avut florile grase pe care am dat o carca de bani anul trecut de la baker... oricat de frumos e catalogul cred ca ma las pagubasa pentru ca nu par sa am noroc la produsele lor. Plante de interior 300352 cat despre irisii si zmeurii mutati mai aproape de casa, nu pot decat sa ma felicit ca nu am mutat toate plantele ca sa am rezerve Plante de interior 173609

Desi mi-am propus ca o fac din februarie anul asta, saptamana care vine ma apuc de pus rasadurile pentru petunii si sper ca pana incep sa infloreasca sa le pot scoate afara.

UPS s-a mutat discutia afara Plante de interior 44555
Onush
Onush

Sus In jos

Mesaj  ileana Joi Mar 11, 2010 8:18 am

eu vreau sa pun tufe de levantica alternate cu tufe de crizanteme mici- mi se par tare dragute si as face un rand ca un gardut intre gradina de legume si carare-...dar inca nu m-am documentat cand e mai bine sa o fac primavara sau toamna- am aici o vecina draguta care imi va da tufele de levantica si imi zice ea ce si cum, dar sa mai scoatem nasul pe afara ca tot zapada e...
ileana
ileana

Sagetator Localizare : Mogosoaia-Bucuresti

http://ileana-oancea.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj  Lore Joi Mar 11, 2010 10:30 am

ileana a scris:eu vreau sa pun tufe de levantica alternate cu tufe de crizanteme mici- mi se par tare dragute si as face un rand ca un gardut intre gradina de legume si carare-...dar inca nu m-am documentat cand e mai bine sa o fac primavara sau toamna- am aici o vecina draguta care imi va da tufele de levantica si imi zice ea ce si cum, dar sa mai scoatem nasul pe afara ca tot zapada e...

Daca vreti deschidem si un subiect cu gradina de legume.
Credeti ca e nevoie de un subiect separat pentru plantele de exterior?
Lore
Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby Joi Mar 11, 2010 10:34 am

onush, ai avut dreptate, sunt violete de mai multe nuante de alb, roz si... violet :)

aaahh vreau si eu gradina de legume si... mini ferma Plante de interior 173609
si levantica suna minunat
vanilla_baby
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  Onush Joi Mar 11, 2010 12:56 pm

ileana a scris:eu vreau sa pun tufe de levantica alternate cu tufe de crizanteme mici- mi se par tare dragute si as face un rand ca un gardut intre gradina de legume si carare-...dar inca nu m-am documentat cand e mai bine sa o fac primavara sau toamna- am aici o vecina draguta care imi va da tufele de levantica si imi zice ea ce si cum, dar sa mai scoatem nasul pe afara ca tot zapada e...

E bine ca levantica sa fie intercalata intre flori si mai ales langa trandafiri pentru ca goneste paduchii de plante.
Despre gradina, e bine ca in toamna sa fie destelenit si ingrasat pamantul si va fi mai usor de sapat in primavara cand se pun semnintele si rasadurile ... dar nu e o mare tragedie sa o faci si in primavara.

Si eu voiam gradina de legume si flori ... si ... dar de cand lucrez sansele sa am timp s-au redus considerabil.... cel mai graitor exemplu este ca mi-am dat seama acum ca trebuia sa pun in gradita semintele de levantica in ... septembrie. Plante de interior 388592 Plante de interior 388592 Plante de interior 83110
Onush
Onush

Sus In jos

Mesaj  Admin Joi Mar 11, 2010 10:13 pm

Am deschis subiecte separate despre plantele de exterior si gradina de legume in categoria Gradina.
Admin
Admin
Admin

https://super-parinti.forumgratuit.ro

Sus In jos

Mesaj  Alinutza Sam Mar 13, 2010 2:46 am

O parte din florile mele

De o saptamana am musculite. Aeriserc, umezeala nu este, pamantul nu e umed in exces ... oare ce sa fac cu ele, ce sa le dau. Sunt din astea zburatoare ... ca alea betive de la vin.

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum