Plante decorative in gradina
+5
vanilla_baby
olga
Onush
ileana
Admin
9 participanți
Super Parinti :: Casa mea :: Gradina
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Re: Plante decorative in gradina
onush- tu plantezi samanta de levantica? eu as lua deja tufa mica...noi ne-am mutat de 2 ani la curte si abia acum am reusit sa o eliberam si sa o indreptam si ne apucam sa o aranjam...si pt ca ma intereseaza mai mult gradina de legume nu ma voi aventura la prea multe flori- dar as fi vrut un gardut micut din levantica alternata cu ....tufanele parca se numesc...
Dintre achizitiile ratate de la Baker au fost si niste tufe de levantica care nu s-au prins. Am cautat si intr-un tarziu mama mi-a gasit samanta si am sa incerc si cu de-asta sa vad ce se intampla. Intre vecini aici nu am gasit levantica sa iau tufa asa ca nu prea am de ales.
Noi in august facem 2 ani de cand ne-am mutat, am eliberat si nivelat imediat pentru ca fiind din lemn a fost mult mai putin de eliberat.
Noi am impartit curtea in 3 zone: partea de la drum pana mai aproape de casa, care este lunga (70m) si ingusta, curtea din jurul casei ( ~1000mp) si livada si faneata care sunt neimprejmuite si pe care inca nu stim cum le vom gestiona. Curtea casei este si ea impartita in doua, partea din spate plantata cu gazon care spre sfarsitul verii trecute incepuse sa arate chiar uman si in fata unde am inceput sa pun flori dar pentru ca nu am reusit sa scoatem toata piatra adusa pentru a intra masinile va trebui sa regandesc totul mai ales ca sotului meu i-au venit idei de garaj, mutat fosa, ... si alte asemenea. :
Noi in august facem 2 ani de cand ne-am mutat, am eliberat si nivelat imediat pentru ca fiind din lemn a fost mult mai putin de eliberat.
Noi am impartit curtea in 3 zone: partea de la drum pana mai aproape de casa, care este lunga (70m) si ingusta, curtea din jurul casei ( ~1000mp) si livada si faneata care sunt neimprejmuite si pe care inca nu stim cum le vom gestiona. Curtea casei este si ea impartita in doua, partea din spate plantata cu gazon care spre sfarsitul verii trecute incepuse sa arate chiar uman si in fata unde am inceput sa pun flori dar pentru ca nu am reusit sa scoatem toata piatra adusa pentru a intra masinile va trebui sa regandesc totul mai ales ca sotului meu i-au venit idei de garaj, mutat fosa, ... si alte asemenea. :
Onush- Localizare : Piatra Neamt
Stare de spirit : Gica Contra
cu exceptia fanetei parca ai fi descris curtea mea, onush...si eu am un drum lung (50m) si ingust (4-5m) pt masina care e inca nearanjat e tema din vara asta...pe una din margini intentionez sa plantez cativa pomi fructiferi mici si am plantat deja anul trecut 10 lastari de vie- nu vreau vin- vreau doar sa pap
restul curtii e impartita de casa in 2- o parte in fata casei (casa are o fatada lunga) unde vreau gradina de legume; si spatele ce da pe terasa si unde am pus iarba si mai sunt ceva pruni pe care ii scot treptat, sa ii inlocuiesc cu alti fructiferi... semintele de iarba le-am pus asta toamna chiar inainte sa vina frigul si ma bucur de zapada ce mi le-a protejat de pasari peste iarna- abia astept sa dea caldura sa se faca verde..mai ales ca piticii adora si noroiul de acuma spre "bucuria" mea...
aici vad multa lume cu levantica- nu stiu unde esti tu...poate nu prinde...la noi nu se fac piersicii de ex,- cresc bine cativa ani, si apoi cand radacina ajunge in solul nisipos mor. am auzit de o tehnica smechera si cred ca o s-o incerc-cand se planteaza piersicul sub radacina se pun 2-3 caramizi si astfel o obligi sa creasca in laterale si nu mai ajunge la solul mai prost de mai jos
restul curtii e impartita de casa in 2- o parte in fata casei (casa are o fatada lunga) unde vreau gradina de legume; si spatele ce da pe terasa si unde am pus iarba si mai sunt ceva pruni pe care ii scot treptat, sa ii inlocuiesc cu alti fructiferi... semintele de iarba le-am pus asta toamna chiar inainte sa vina frigul si ma bucur de zapada ce mi le-a protejat de pasari peste iarna- abia astept sa dea caldura sa se faca verde..mai ales ca piticii adora si noroiul de acuma spre "bucuria" mea...
aici vad multa lume cu levantica- nu stiu unde esti tu...poate nu prinde...la noi nu se fac piersicii de ex,- cresc bine cativa ani, si apoi cand radacina ajunge in solul nisipos mor. am auzit de o tehnica smechera si cred ca o s-o incerc-cand se planteaza piersicul sub radacina se pun 2-3 caramizi si astfel o obligi sa creasca in laterale si nu mai ajunge la solul mai prost de mai jos
Daca tot ati deschis subiectul cu gradinile de flori, haideti sa ma mandresc si eu cu gradina mea. Eu ador trandafirii si drept urmare am vreo 48 de tufe, dar haideti sa va arat
:[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Free image hosting by [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Free image hosting by [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Free image hosting by [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Imi plac si lalelele foarte mult, dar trebuie sa gasesc pozele cu ele si cu trandafirii; aici v-am pus niste poze per ansamblu .
Multe dintre voi stiu ca eu stau la bloc, dar acasa la mama aceasta gradina e responsabilitatea mea si ma mandresc cu ea
:[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Free image hosting by [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Free image hosting by [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Free image hosting by [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Imi plac si lalelele foarte mult, dar trebuie sa gasesc pozele cu ele si cu trandafirii; aici v-am pus niste poze per ansamblu .
Multe dintre voi stiu ca eu stau la bloc, dar acasa la mama aceasta gradina e responsabilitatea mea si ma mandresc cu ea
olga- Localizare : cluj
ce mult mai avem noi pana sa punem poze sa ne mandrim ...eu ma bucur si de iarba verde...da' las ca recuperam! bravo olga!
ce mult mai am eu pana sa pun poze cu iarba verde din fata casei
vanilla_baby
Cu putin noroc pozam si noi anul asta ghioceii, cand se va topi zapada din fata casei :)
Frumoasa gradina Olga
Frumoasa gradina Olga
Onush- Localizare : Piatra Neamt
Stare de spirit : Gica Contra
Woow Olga, ce minunatie de gradinuta Pare atat de fericita gradinuta
Caut si eu poze.
O parte din curtea mea. Avem multi meri, 3 ciresi, 2 peri si un Pawlonia(asa se scrie?) nu stiu daca am poze cu el dar caut.
Asadar o parte din curtea mea. In loc de gazon cu iarba as pune cu trifoi se poate oare?
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se vede si Pawlonia in spatee meu cu frunze mari langa gard.
Pe noi nu ne luati in seama. Apropo Lu e pus prea josi mei tai. Sa nu faceti ca mine.
Nu gasesc lalelele...
Caut si eu poze.
O parte din curtea mea. Avem multi meri, 3 ciresi, 2 peri si un Pawlonia(asa se scrie?) nu stiu daca am poze cu el dar caut.
Asadar o parte din curtea mea. In loc de gazon cu iarba as pune cu trifoi se poate oare?
Se vede si Pawlonia in spatee meu cu frunze mari langa gard.
Pe noi nu ne luati in seama. Apropo Lu e pus prea josi mei tai. Sa nu faceti ca mine.
Nu gasesc lalelele...
Voi aveti loc mult in gradina. Eu am vreo 350 mp in jurul casei si e impartit in 3 zone, in fata flori, in laterala legume si in spate la terasa ceva gazon. Dar problema noastra e soarele, vara nu avem ce face pe gazon decat dupa ora 18 si cum vara trecuta a fost cumplit .... Am gandit toata iarna ce am putea face si am un proiect in cap dar cred ca ma costa destul de mult, o parte cu nisip pe care sa amenajam locul de joaca, topogan, piscinutza, balansoar, o parte lasam gazon dar sa umbrim cu vita de vie. Apoi terasa care trebuie si ea umbrita mai tare, trebuie facut o prelungire la terasa de sus ca un acoperis, asa mi-as salva si florile de interior, as putea sa le scot afara. In plus si la terasa de sus, unde sunt 2 camere trebuie facut ceva, tot asa sa pot pune flori de experior de interior ...
Pentru partea din fata am renuntat sa o umplu de flori, vom pune gazon cu flori, pe cutie arata super ... sa vedem ce iese apoi peste gazon sa pun vase cu flori.
Cat reusim din toate astea nu stiu dar ne propunem.
Olga ce frumusete!!!!! Nu dai ceva din tufele tale?
Lore ... a iesit ceva din ce ti-am trimis?
Gradina mea anul trecut
Cam asta ar fi zona de o parte si de alta a aleii
O parte din flori
Pentru partea din fata am renuntat sa o umplu de flori, vom pune gazon cu flori, pe cutie arata super ... sa vedem ce iese apoi peste gazon sa pun vase cu flori.
Cat reusim din toate astea nu stiu dar ne propunem.
Olga ce frumusete!!!!! Nu dai ceva din tufele tale?
Lore ... a iesit ceva din ce ti-am trimis?
Gradina mea anul trecut
Cam asta ar fi zona de o parte si de alta a aleii
O parte din flori
Alinutza- Localizare : Iasi
la noi au si iesit ghioceii! cativa in cele 2 zile calde de la inceputul lunii! acum sunt sub zapada si nu stiu daca vor mai aparea din nou
lore- exista de cumparat un soi de iarba amestecata cu trifoi! care se ingrijeste la fel- tuns si udat des si teoretic cand creste bine si des va sufoca buruienile...din asta am pus noi- sa vedem vara asta ce se intampla!
@SandyBelle, nu am incercat inca Dar ma mobilizez saptamana viitoare. Imi este greu mai ales ca e frig afara si trebuie sa puna pe foc la sere din 15 in 1 5 minute. Facem foc cu coceni si ard foarte repede.
@Ileana, deci exista asa ceva. Asta e super. Ai idee cum trebuie pregatit terenul? Ai idee si daca la umbra se fac? Am pomi in curte. Ce parere ai?
@Ileana, deci exista asa ceva. Asta e super. Ai idee cum trebuie pregatit terenul? Ai idee si daca la umbra se fac? Am pomi in curte. Ce parere ai?
Ma bag si eu ca musca in lapte, avand in vedere ca stau la bloc
Dar visez la o casuta ca ale voastre, si ma documentez din timp in legatura cu tot ce inseamna flori, pe care le ador.
Aveti niste gradini superbe, toate, din punctul meu de verede ceea ce inseamna un "coltisor de rai". sa le stapaniti sanatoase, sa va creasa flori frumoase, si sa ma incantati si pe mine din cand in cand cu poze
Dar visez la o casuta ca ale voastre, si ma documentez din timp in legatura cu tot ce inseamna flori, pe care le ador.
Aveti niste gradini superbe, toate, din punctul meu de verede ceea ce inseamna un "coltisor de rai". sa le stapaniti sanatoase, sa va creasa flori frumoase, si sa ma incantati si pe mine din cand in cand cu poze
Manufactura Lorelai- Localizare : Rm. Valcea
Stare de spirit : Mereu optimista, vesela mereu :)
terenul se sapa putin ca nu au radacina adanca si se uda la 2 zile, se tunde prima data cam dupa 2-3 sapt si apoi se tunde des. se face si la umbra. daca ai deja iarba (adica pir probabil) sapatul va fi un calvar
poti incerca sa dai cu ierbicid si cand terenul e curat sa pun samanta
poti incerca sa dai cu ierbicid si cand terenul e curat sa pun samanta
Multumesc pentru aprecieri. Sa stiti ca dau cu cea mai mare placere din tufele mele. Ceea ce cred eu ca v-ar placea e o floare a carei denumire nu o stiu, dar e superba, imfloreste primavara si se inmulteste ft repede si nu necesita ingrijire multa. Va pun poza:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Free image hosting by [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Free image hosting by [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
aa, imi cer scuze, trebuiau intoarse.
Lore, iti trimit gazon din acela daca vrei am pile la firma producatoare
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Free image hosting by [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Free image hosting by [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
aa, imi cer scuze, trebuiau intoarse.
Lore, iti trimit gazon din acela daca vrei am pile la firma producatoare
olga- Localizare : cluj
Chiar ca ssunt frumoase, cum se inmultesc? Seminte? Abia astept sa imi oinfloreasca lalelele ca sa ma dau mare. Sunt extra timpurii.
Olga, sigur ca vreau gazon, darcreste intre pomi? Urziciile sigur cresc de alea micute si al naibii de piscatoareeee...
Eu iubesc trifoiul..
Am trandafiri dar ma enerveaza pt ca cresc prea inalti, ar suferi daca i-as muta langa gard mai la umbra?
Ileana noi tocmai amcumparat intalatii de picurare pentru 7ha de pamant...sfatul meu e sa o cumperi pe cea mai ieftina...afara se coace de la soare si oricusunt slabe sanse sa il folsiti anul viitor. Folia neagra de care spunea noamu se numeste MULCI(parca!)..este foarte ok sa o folosesti afara, dar nu in sera>>>am pierdut foarte multe rasaduri intr-un an.
Ma pricep mai bine ;a legume, daca aveti intrebari ...
Sunt dispusa sa pun pentru un concurs un plic de seminte de ardei gras ...de ala hidrid..vreti?
Olga, sigur ca vreau gazon, darcreste intre pomi? Urziciile sigur cresc de alea micute si al naibii de piscatoareeee...
Eu iubesc trifoiul..
Am trandafiri dar ma enerveaza pt ca cresc prea inalti, ar suferi daca i-as muta langa gard mai la umbra?
Ileana noi tocmai amcumparat intalatii de picurare pentru 7ha de pamant...sfatul meu e sa o cumperi pe cea mai ieftina...afara se coace de la soare si oricusunt slabe sanse sa il folsiti anul viitor. Folia neagra de care spunea noamu se numeste MULCI(parca!)..este foarte ok sa o folosesti afara, dar nu in sera>>>am pierdut foarte multe rasaduri intr-un an.
Ma pricep mai bine ;a legume, daca aveti intrebari ...
Sunt dispusa sa pun pentru un concurs un plic de seminte de ardei gras ...de ala hidrid..vreti?
lore, ori nu am idee despre ce scrii ori ai scris tu prea repede
instalatiile de picurare pt udat gradina- cat ai dat pe ele? (e un furtun cu gaurele sau ce e mai exact?)
si ce se incalzeste de la soare? si ce nu pot folosi nici anul viitor?
si cred ca aveti ditai "gradinita"! 7ha!!! si rasaduri si sere! bravo voua!
instalatiile de picurare pt udat gradina- cat ai dat pe ele? (e un furtun cu gaurele sau ce e mai exact?)
si ce se incalzeste de la soare? si ce nu pot folosi nici anul viitor?
si cred ca aveti ditai "gradinita"! 7ha!!! si rasaduri si sere! bravo voua!
Am scris ieri un mesaj si ma intreb unde a disparut
Intemperiile pot afecta instalatiile de picurare. Nu e doar un furtun pur si simplu cu gauri , dar nici nu spun ca nu se poate improviza. Noi pentru sere nu ne-am permis asta.
Am luat acum foarte ieftine pentru ca le punem in camp:
-asta inseamna ca acel cauciuc se poate coace de la soare si se sparge
-pe unde picura se poate infunda daca vine o vijelie si ploua torential
-rozatoarele pot sa le taie
-in cazul nostru la o suprafata atat demare nu stiu daca le putem recupera si daca avem unde sa le depozitam(dinnou pot fi stricate de rozatoare)
Nu se cumpara instalatie transparenta. Se infunda deoarece se dezvolta alga aia verde numita si matasea broastei si se infunda picuratoarele.
Folia din nou nu poate fi transparenta ci neagra. Am pus o data tansparenta in sera si cresteau buruienile mai ceva ca inainte
Se pun prima data furtuele apoi folia foarte bine intinsa si ingropata la capete in pamant. Gaura care se face ulterior trebuie facuta in apropierea picuratorului. De preferat in aceiasi zi cand se planteaza.
@Onush...ierbicidarea se face in vegetatie. PEntru ca actioneaza sistemic. Trebuie sa creasca buruinana, ierbicidezi, astepti sa se usuce si apoi pregatesti straturile ori whatever.
VA mai pot fi de folos doamnelor?
Rasadurile ii musai sa le pregatim noi. Iesim mai ieftin si in acelasi timp e tare fain sa vezi si sa teocupi de la germinare pana la recoltare. sa ne ajute Dzeu sa reusim!
Intemperiile pot afecta instalatiile de picurare. Nu e doar un furtun pur si simplu cu gauri , dar nici nu spun ca nu se poate improviza. Noi pentru sere nu ne-am permis asta.
Am luat acum foarte ieftine pentru ca le punem in camp:
-asta inseamna ca acel cauciuc se poate coace de la soare si se sparge
-pe unde picura se poate infunda daca vine o vijelie si ploua torential
-rozatoarele pot sa le taie
-in cazul nostru la o suprafata atat demare nu stiu daca le putem recupera si daca avem unde sa le depozitam(dinnou pot fi stricate de rozatoare)
Nu se cumpara instalatie transparenta. Se infunda deoarece se dezvolta alga aia verde numita si matasea broastei si se infunda picuratoarele.
Folia din nou nu poate fi transparenta ci neagra. Am pus o data tansparenta in sera si cresteau buruienile mai ceva ca inainte
Se pun prima data furtuele apoi folia foarte bine intinsa si ingropata la capete in pamant. Gaura care se face ulterior trebuie facuta in apropierea picuratorului. De preferat in aceiasi zi cand se planteaza.
@Onush...ierbicidarea se face in vegetatie. PEntru ca actioneaza sistemic. Trebuie sa creasca buruinana, ierbicidezi, astepti sa se usuce si apoi pregatesti straturile ori whatever.
VA mai pot fi de folos doamnelor?
Rasadurile ii musai sa le pregatim noi. Iesim mai ieftin si in acelasi timp e tare fain sa vezi si sa teocupi de la germinare pana la recoltare. sa ne ajute Dzeu sa reusim!
ileana a scris:
instalatiile de picurare pt udat gradina- cat ai dat pe ele?
Anul asta pentru toata suprafata pentru care avem nevoie de irigare: gogosari, ardei, lubenita, varza, rosii, vinete?
Sa te zapacesc sau nu spunandu-ti pretul?
draga Lore- raspunsul tau l-am citit dar pe la alt topic...cum a ajuns acolo nu am eu idee dar multam de raspuns. noi suntem prichindei pe langa ferma voastra- punem doar ca sa papam vara...
si i-a zi-aveti deja ceva ceapa verde? daca te-ar auzi maia ai ramane fara desi in ultima vreme e mai mult pasionata de marar si morcov!
acu' e tarziu dar te mai intreb maine de radacinoasele astea- am incercat noi acum 2 ani si au iesit niste scobitori
si i-a zi-aveti deja ceva ceapa verde? daca te-ar auzi maia ai ramane fara desi in ultima vreme e mai mult pasionata de marar si morcov!
acu' e tarziu dar te mai intreb maine de radacinoasele astea- am incercat noi acum 2 ani si au iesit niste scobitori
ileana a scris:draga Lore- raspunsul tau l-am citit dar pe la alt topic...cum a ajuns acolo nu am eu idee dar multam de raspuns. noi suntem prichindei pe langa ferma voastra- punem doar ca sa papam vara...
of avem ceapa verde de mai bine de luna si ti-as trimite daca as fi sigura ca rezista.
Si Thea mananca de ceva vreme cu mare placere morcov crud si are scaune mult mai normale.
Cat despre radacinoase nu prea avem experienta, adica mai bine zis e O. Dar intrebare: le-ai rarit dupa ce au rasarit?
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Super Parinti :: Casa mea :: Gradina
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mier Apr 08, 2020 9:28 am Scris de ykyb27
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
Mier Iul 06, 2016 10:54 pm Scris de Mariana09
» SCUTECE PENTRU COPII
Mier Feb 17, 2016 4:52 am Scris de anca.mihai
» Cursuri si activitati pentru copii
Lun Feb 08, 2016 12:31 am Scris de EvolutionCenterHSM
» Confectionam martisoare cu Leo, Chit si Maggie
Lun Feb 08, 2016 12:30 am Scris de EvolutionCenterHSM
» Torturi aniversare facute acasa ?
Sam Oct 24, 2015 12:11 am Scris de corinelu75
» Solutie pentru parinti ocupati
Dum Iun 14, 2015 6:42 pm Scris de adela28
» cursuri engleza si arte plastice timisoara
Mar Iun 02, 2015 8:57 pm Scris de adela28
» After School Adventures Timisoara
Lun Apr 20, 2015 7:43 pm Scris de adela28
» Coloreaza toata ziua
Sam Apr 04, 2015 3:39 am Scris de Mirela1980
» Invata sa canti la chitara -lectii chitara la domiciliul elevului
Mier Mar 11, 2015 10:31 am Scris de lectiichitara
» Meditatii chitara la domiciliul elevului
Mier Mar 11, 2015 10:30 am Scris de lectiichitara
» Tabara de vara pentru adolescenti la Escapade Adventure Park
Vin Ian 23, 2015 1:32 am Scris de ODumit
» Cu piticul in pat?
Mier Ian 21, 2015 1:33 am Scris de AnaA
» Cat timp trebuie sa alaptezi un bebelus?
Mar Ian 20, 2015 3:22 am Scris de avramescuioana
» Ateliere pentru toti copii
Joi Noi 13, 2014 1:09 am Scris de CUTE IDEA
» Vand leagan electronic de lux Primii Pasi L81
Vin Oct 10, 2014 10:51 pm Scris de AndaLogan
» De la oras la tara
Lun Aug 25, 2014 8:31 pm Scris de victoria323232
» Gauri in urechile fetitelor-barbarie sau conventie sociala?
Vin Mai 30, 2014 3:03 am Scris de ioanamaria9000
» Computerul in viata copilului
Vin Mai 30, 2014 3:00 am Scris de ioanamaria9000